• 0

U rušenju mosta kod Tuluza preminuo i vozač kamiona koji je upao u reku: Povređeno još 5 osoba

U potrazi za preživelima učestvovalo je više od 60 spasilaca, ronioci i 40 policajaca. Pokrenula je istraga o padu mosta

  • 0

Vozač kamiona i 15-godišnja devojčica poginuli su danas kada se srušio viseći most preko reke dugačak 150 metara severno od Tuluza, na jugu Francuske, a kada je nekoliko vozila palo u vodu.

Regionalni tužilac Dominik Alzeari rekao je da su majku devojčice spasili ljudi koji su se nalazili u blizini mosta koji je povezivao gradove Mirpoa-sur-Tar i Besiere, na jugozapadu Francuske, prenosi AP.

Nekoliko sati kasnije, gradonačelnik Mirpo-sur-Tar Erik Oge saopštio je da je pronađeno i telo vozača kamiona koji je pao u reku, kao i da je u nesreći povređeno pet osoba, među kojima su i dvojica vatrogasaca.

U potrazi za preživelima učestvovalo je više od 60 spasilaca, ronioci i 40 policajaca.

Kako se navodi, pokrenuta je istraga o padu mosta.

Gradonačelnik Oge je rekao da je most renoviran 2003. godine, a da je 2017. godine poslednji put proveravana njegova bezbednost i da je tada bio u dobrom stanju.

On je dodao i da je možda kamion koji se u trenutku nesreće nalazio na mostu, možda prekršio pravilo o ograničenju kilaže, po kome je maksimalna dozvoljena težina 19 tona.

Video: Nesreća na auto-putu kod Vranja, sletela cisterna sa opasnim materijama

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima