≫ 

Uhapšen muškarac na Malti: Dovodi se u vezu sa ubistvom koje je šokiralo Evropu

Dafne Karuna Galicija, koja je pisala blog o korupciji, ubijena je automobil-bombom u trenutku dok je napuštala svoj dom u blizini glavnog grada Valete u oktobru 2017

  • 0

Muškarac osumnjičen za učešće u ubistvu najpoznatije malteške novinarke koja se bavila istraživanjem korpucije Dafne Karune Galicije, uhapšem je, objavili su policijski izvori i to bi moglo da predstavlja veliki korak u istrazi.

Veruje se da je posrednik povezao osobu osumnjičenu da je naručila njeno ubistvo s muškarcima optuženim za ubostvo, kao i s onima koji su nabavili eksplozivnu napravu korišćenu u ubistvu.

List "Tajms od Malta" u utorak je preneo da vlada razmatra mogućnost pomilovanja ako posrednik dovede istražitelje do organizatora ubistva.

Policijski izbor s saznanjima o tome rekao je kako je osoba uhapšena u četvrtak u okviru posebne istrage.

Ubijena novinarka, Malta, Daphne Caruana Galizia, Dafne Korana Galicia Foto: Tanjug/AP

"Tajms of Malta" prenosi da su stručnjaci Europola, evropske policijske organizacije, učestvovali u prikupljanju dokaza koji su bili u posedu ovog posrednika.

Karuna Galicija, koja je pisala blog o korupciji, ubijena je automobil-bombom u trenutku dok je napuštala svoj dom u blizini glavnog grada Valete u oktobru 2017.

To ubistvo šokiralo je Evropu i postavilo pitanja o vladavini zakona na tom mediteranskom ostrvu.

Trojica muškaraca za koje se sumnja da su počinili ubistvo uhapšeni su u decembru nakon ubistva.

Premijer Džozef Muskat rekao je u nedelju da želi punu istinu o tom ubistvu čak i ako to bude značilo da vlada mora da donese teške odluke.

Video: Izbacivač prebio Poljaka ispred noćnog kluba na Malti

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA