≫ 

Očuh je 19 godina držao u zatočeništvu, rodila mu je 9 dece: Ovako je pobegla od monstruma

Potpuni stranci koje su sreli u prodavnici primetili su da nešto nije u redu i ponudili su joj pomoć

  • 1
Rosalynn McGinnis kidnapovanje otmica Printskrin: Youtube/41 Action News

Rozalin Mekginis (33) je kidnapovao očuh kada je imala 11 godina i odveo je u Meksiko. Tamo ju je godinama držao u zatočeništvu, gde mu je rodila čak devetoro dece. Nakon što je uspela da pobegne ispričala je o trenutku u kojem su stranci u prodavnici primetili da nešto nije u redu i ponudili joj pomoć.

Henri Piet uhapšen je u Meksiku 2017. godine, godinu dana nakon što je Rozalin uspela da pobegne i prijavila ga policiji. On je 1997. godine oteo iz škole u Oklahomi u znak odmazde protiv njene majke, sa kojom je tada bio u vezi.

Odveo je u Meksiko, a Rozalin je rekla kako je naterao da se uda za njega. Imali su devetoro dece i živeli su u prljavom šatoru, koji američke vlasti nisu godinama otkrile, piše Dejl mejl.

Mekginis je 2016. godine uspela da pobegne sa osmoro od devetoro dece uz pomoć potpunih stranaca. Pomoć je potražila u američkoj ambasadi.

Piet je tek ove godine osuđen za otmicu, ali još čeka presudu za optužbe o silovanju. Sve je optužbe negirao i rekao da je Rozalin pristala na sve polne odnose s njim.

Rozalin je u nekoliko televizijskih intervjua ispričala kako se uspela spasiti.

- Bili smo u prodavnici. Stajali smo ispred tog para s devetero dece. Bila im je čudna tako velika razlika u godinama između Henrija i mene, kao i toliko dece. Zapravo, falilo nam je novca da podmirimo račun, a oni su to platili umesto nas. Pitali su gde živimo. Tako je počelo. Henri je uvek od sebe odbijao ljude. Ali oni su znali da nešto nije u redu i rešili su da nešto preduzmu. Kad smo otišli, ta nas je žena pronašla i rekla mi da zna da nešto nije u redu. Rekla je da će mi pomoći ako ikad odlučim pobeći - ispričala je Mekginis i otkrila da je odvela decu ne rekavši im da beže.

Rekla je kako deci nije rekla istinu dok nisu pobegli iz Meksika.

- Bili su šokirani, posebno starija deca. Razlog zašto im nisam ništa rekla je to što sam znala koliko je to mene oštetilo i nisam htela da oni odrastaju znajući to - rekla je.

Mekginis je rekla kako je Piet zlostavljao i decu.

- Govorio bi im da su životinje, a tako bi se i ponašao prema njima. Govorio bi im da je jedini razlog što su živi to šta sam ja tamo. Inače bi ih sve ubio. Tukao ih je, a onda bih ja to pokušala sprečiti i sve bi postalo strašno. Svako zlostavljanje koje možete zamisliti, sve mi je to činio - rekla je.

Ispričala je da ju je u detinjstvu zlostavljao godinu dana pre nego što ju je oteo, ali kao devojčica, ona nije shvatala šta joj se događalo.

- Sada, kao odrasla, prisetim se toga i tačno znam šta mi je činio. Kao dete ne znate da je to zlostavljanje. Ne znate šta vam se događa - rekla je ona.

Njena majka, koja nikad nije javno govorila o ovom slučaju, 1997. godine je prekinula s Pietom jer je i nju tukao. Hteo je da joj se osveti za to što ga je ostavila pa je odlučio da otme Rozalin iz škole i pobegne sa njom u Meksiko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ????

    20. novembar 2019 | 02:49

    U zatocenistvu rodila 9 dece,9 dece prezivela bez da se poradjala u bolnici. I sta je sa tim 9 dece gde su?I oni bili u zatocenistvu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA