≫ 

Nepismena čistačica iz Srbije i njen sin zaradili 1,9 miliona evra u Austriji. Prevodili za policiju

Ona je 10 godina radila kao prevodilac za policiju

  • 21

Čistačica iz Srbije i njen nezaposlen sin zaradili su preko 1,9 miliona evra radeći honorarno kao prevodioci za austrijsku policiju, prenose tamošnji mediji. Majka i sin su nedavno procesuirani.

Kako je u Beču vremenom zabeležen porast kriminalnih radnji počinjenih od strane ljudi sa naših prostora, austrijska policija imala je veliki problem prilikom prevođenja snimljenih telefonskih razgovora i saslušanja koja su često dovodila do nesporazuma, a kasnije i do oslobađajućih ili blažih presuda.

Morali su brzo da organizuju prevodioca, a Vesna D. (53), čistačica iz Srbije, izgledala je kao odlično rešenje jer je razumela i srpski i romski jezik.

Mediji prenose da je Vesna nepismena, ali da je od 2006. do 2016. godine prevodila za policiju. Tokom 10 godina zaradila je 1.163.397 evra, što je, prema pisanju medija, više od prosečnog životnog dohotka jednog Austrijanca.

Zbog povećanog obima posla policija je 2010. godine honorarno angažovala i njenog nezaposlenog sina Dragana D. (36), koji je za šest godina zaradio 740.176 evra.

Prema informacijama dostavljenim javnosti, Vesna D. i Dragan D. su ostali dužni državi 741.000 evra, te su se prošle nedelje našli pred austrijskim sudom. Postupak protiv Vesne je odložen zbog bolesti tužene, a njen sin Dragan je po savetu svog advokata priznao krivicu i osuđen je na četiri meseca zatvora i društveno koristan rad.

Video: Ovaj holivudski glumac je šetač ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA