Trampova službenica koja je lagala o svojoj biografiji podnela ostavku

Minu Čang su američki mediji optužili da uopšte ne poseduje fakultetsku diplomu, kao i da je lažirala naslovnu stranu "Tajma" na kojoj se ona nalazi

  • 1
Mina Chang

Printskrin: Youtube/Mina Chang Videos

Službenica američkog predsednika Donalda Trampa Mina Čang dala je otkaz na svoju poziciju u Beloj kući zbog navoda o tome da je iznela laži o svojoj biografiji, odnosno o svom obrazovanju i profesionalnom iskustvu.

Minu Čang su američki mediji optužili da uopšte ne poseduje fakultetsku diplomu, kao i da je lažirala naslovnu stranu "Tajma" na kojoj se ona nalazi.

Čang (35) je kratko bila službenica Stejt departmenta, a u pismu ostavke je negirala sve optužbe.

Kako je rekla, "nepravedno je maltretirana, nezaštićena od strane naređenih i izložena medijima sa nezasitom željom za tračevima i skandalima".

 

NBS njuz je prošle nedelje izvestio da je mlada službenica izmislila svoja obrazovna postignuća, te da je preuveličala opseg svog volonterskog rada. Ova televizija objavila je da je Čang lažirala naslovnicu "Tajma" na kojoj se ona nalazi, da ima diplomu univerziteta na Havajima, da je učestvovala na panelu Ujedinjenih nacija, kao i da se obraćala i na demokratskoj i na republikanskoj nacionalnoj konvenciji.

U ponedeljak je u pismu ostavke negirala sve optužbe.

- Protiv mene je pokrenut atentat na lik i delo, napadaju se moja posignuća i moj karakter. Ovo nije nesrećan slučaj. Uprkos odgovoru na svako pitanje koje mi je novinar postavio, moji nadređeni su odbili da me brane. Od suštinskog je značaja da moja ostavka bude shvaćena kao protest, a ne kao predaja - rekla je ona.

Video: Pogledajte izbliza spomenik Melaniji Tramp, koji je postavljen nasred pašnjaka u Sloveniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA