Bahati život princa Endrjua: Uživa na jahtama sa polugolim ženama, druži se sa kontroverznim ljudima

Nakon intervjua za BBC, u kojem je govorio o prijateljstvu sa pedofilom, brojne korporacije prekinule su veze sa organizacijama koje imaju veze sa princom

  • 2
Prince Andrew Princ Endrju

Foto: Tanjug/AP

Princ Endrju saopštio je u sredu da se povlači iz svih službenih dužnosti u doglednoj budućnosti, nakon intervjua o njegovom dugogodišnjem prijateljstvu sa milijarderom pedofilom Džefrijem Epstajnom.

- U poslednjih nekoliko dana postalo mi je jasno da su okolnosti vezane za moju povezanost sa Džefrijem Epstajnom postale veliki poremećaj u radu moje porodice i dragoceni rad u mnogim dobrotvornim organizacijama, koje ponosno podržavam - rekao je princ u saopštenju koje je objavila Bakingemska palata.

Prince Andrew Princ Endrju

Foto: Tanjug/AP

Suočen sa talasom kritika vojvoda od Jorka rekao je da je tražio dozvolu od kraljice "da se povuče iz svojih javnih dužnosti u doglednoj budućnosti" i nastavio je da se izvinjava Epstajnovim žrtvama.

- I dalje nedvosmisleno žalim zbog svoje nepristojne povezanosti sa Džefrijem Epstajnom - rekao je princ u svojoj izjavi, a istovremeno prvi put ponudio da sarađuje s policijom.

princ Endrju, Džefrij Epstajn

Princ je bio prijatelj sa pedofilom Epstajnom Foto: Tanjug/AP

On je dodao kako je samoubistvo milijardera ostavilo mnoga pitanja bez odgovora, posebno za njegove žrtve.

- Duboko saosećam sa svima koji su pogođeni i žele neki oblik zaključka - dodao je Endrju.

Do ovog saopštenja došlo je nakon intervjua princa za BBC.

Princ je optužen da je imao seks sa jednom od maloletnih Epstajnovih "seks robinja", i da je čak nastavio da bude prijatelj sa njim i kada je optužen da je imao seks sa maloletnicom 2008. godine.

Dok su korporativni sponzori požurili da prekinu veze sa dobrotvornim organizacijama povezanim sa Endrjuom, rastu pitanja o tome i kako je princ održavao životni stil milijardera zavodnika sa godišnjoj pomoći od kraljice od 321.000 dolara i pomorskoj penziji u vrednosti od 25.000 dolara godišnje.

Prince Andrew Princ Endrju

Voleo je raskošan život Foto: Tanjug/AP

Princ Endrju se 2015. godine pohvalio brvnarom od 16 miliona dolara u švajcarskom gradu Verbier, dok je istovremeno potrošio 9 miliona dolara na renoviranje svoje rezidencije u Berkširu, preneo je San.

Otkako se razveo od Sare Ferguson 1996. godine, princ je više puta fotografisan na luksuznim megajahtama sa ženama u toplesu i na odmorima sa osuđenim libijskim trgovcima oružja i saudijskim milijarderima.

Prince Andrew Princ Endrju

Venčanje princa i Sare Ferguson Foto: Tanjug/AP

Želeći da objasni njegov raskošni način života, britanski San u tekstu piše da je Endrju imao koristi od svojih kontroverznih prijateljstava sa tajkunima i autokratama u korumpiranim zemljama kao što su Azerbejdžan, Bahrein i Kazahstan - koristeći bilo koji uticaj koji ima da bi se dodvorio diktatorima.

Prince Andrew Princ Endrju

Princ sa vođama Bahreina 2014. godine Foto: Tanjug/AP

Princ je ranije bio u centru pažnje zbog svog prijateljstva sa vođom naftom bogate bivše sovjetske države Azerbejdžan, koji je optužen za lažiranje izbora i mučenje političkih protivnika.

Članak Independenta iz 2014. godine iskazao je zabrinutost zbog njegovih 11 sastanaka sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alievom o zvaničnim poslovima u poslednjoj deceniji.

Prince Andrew Princ Endrju

Princ sa ćerkama Eugenijom i Beatris Foto: Tanjug/AP

Njujork post prenosi kako je afera uznemirila dve ćerke vojvode, koje imaju svoje dobrotvorne organizacije - jedna od njih je podrška ženama žrtvama trgovine ljudima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA