≫ 

Haos u Bagdadu: Sukobi sa bezbednosnim snagama, 7 mrtvih, 78 povređenih

Bezbednosni i medicinski zvaničnici naveli su da su tri demonstranta ubijena, a 24 ranjena u ulici Rašid kasno popodne nakon sukoba sa snagama bezbednosti koji su upotrijebili suzavac, zvučne bombe i bojevu municiju kako bi ih rasterali

  • 1
Bagdad Irak

Foto: Tanjug/AP

Irački zvanicnici saopštili su da su trojica demonstranata ubijena u žestokim sukobima koji su izbili u centralnom delu Bagdadu, čime se ukupan broj poginulih popeo na sedam.

Bezbednosni i medicinski zvaničnici naveli su da su tri demonstranta ubijena, a 24 ranjena u ulici Rašid kasno popodne nakon sukoba sa snagama bezbednosti koji su upotrijebili suzavac, zvučne bombe i bojevu municiju kako bi ih rasterali, preneo je AP.

Prema navodima neimenovanih zvaničnika, dva demonstranta su poginula kada su ih pogodili kanisteri sa suzavcem, a jedan je poginuo od bojeve municije.

Četiri demonstranta su poginula u blizini mosta Ahrar, čime je broj poginulih porastao na sedam, a broj povređenih najmanje na 78.

Najmanje 325 osoba je poginulo od kada su počele masovne demonstracije u Bagdadu i na jugu Iraka od početka oktobra, preneo je Rojters.

Protesti su erupcija besa javnosti protiv vladajuće elite koja se bogati dok obični Iračani propadaju bez posla, zdravstvene zaštite i obrazovanja.

Video: Američki avioni bacili 40 tona bombi na ostrvo u Iraku

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 100jko®

    21. novembar 2019 | 16:54

    Dok je onaj "tiranin" Sadam Husein bio živ Irak je bio zemlja u kojoj se GRADILO a sada sa američkom demokratijom samo se RUŠI. Dok je Gadafi bio živ Libija je bila zemlja koja je građanima davala besplatno školovanje, besplatne kuće mladim parovima, besplatno lečenje... Gde je Libija sada kad su dobili američku demokratiju? Neka hvala. Daleko im lepa kuća.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA