≫ 

Devojka se na televiziji suočila sa silovateljem: Oteo ju je ISIS, a napadača je srela u Nemačkoj

Ašvak Hadži Hamid je imala 14 godina kada su je zajedno sa hiljadama drugih Jazida devojaka kidnapovali iz njihovih domova na planini Sindžar u Iraku 2014. godine

  • 0
Jazidi silovanje Printscreen/Twitter/Yazidi الايزيدية

Jedna devojka, pripadnica Jazida, kidnapovana i odvedena da bude robinja kada je imala samo 14 godina. Sada je imala priliku da se suoči sa svojim otmičarem, pripadnikom Islamske države. Susret je emitovan uživo i zbog toga je iračka televizija na meti kritika.

Ašvak Hadži Hamid je imala 14 godina kada su je zajedno sa hiljadama drugih Jazida devojaka kidnapovali iz njihovih domova na planini Sindžar u Iraku 2014. godine.

Na snimku koji je objavljen na mrežama, a koji je emitovan na televiziji vidi se kako ona stoji ispred svog otmičara koji žrtvu odbija da pogleda u oči.

- Zašto si mi to uradio? Uništio si mi život. Uzeo si sve od mene. Sve što sam nekad sanjala - rekla je ona.

Pre nego što je došlo do susreta, Hamid se prisetila kako je bila jedna od 300-400 žena i devojaka koje su prodate kao seksualne robinje nakon što je na hiljade muškaraca pobila Islamska država.

Dali su je džihadisti po imenu Mohamed Rašid, koji ju je vezao lisicama i silovao u više navrata.

Hamid i druge devojke su pobegle tako što su drogirale svoje otmičare i ona je na kraju pobegla u Nemačku gde je zatražila azil.

Ali njen silovatelj je, takođe, stigao u Nemačku i ona je naletela na njega u zastrašujućem susretu na ulici u Štutgartu 2018. godine.

Njih dvoje su se pojavili zajedno prošlog meseca na televiziji Al-Irakija.

Rašid, koji se sada nalazi u Iraku u zatvoru, pred Hamid je doveden u lisicama i zatvorskom kombinezonu i bio je prisiljen da sluša bol koji joj je naneo.

- Pogledaj me. Da li ti imaš osećanja? Da li ti imaš čast? Imala sam 14 godina, imala sam godina koliko i tvoj sin, tvoja kćerka ili tvoja sestra - rekla je Hamid.

Snimak se završava tako što se Hamid onesvestila, a stručnjaci su izneli kritike na račun televizije ističući da takva inscenirana konfrontacija može ponovo da otvori duboke rane kod žrtava.

Emotivni trenutak u kom se slomila Ašvak Hadži Hamid postao je viralan.

Video: Američka vojska objavila snimak napada na Al Bagdadija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA