≫ 

Posle 20 godina bekstva uhvaćena žena serijski ubica: Mamila bogataše, pa ih ubijala sa dečkom

Ona i njen pokojni partner opljačkali su, pa ubili sedmoro ljudi

  • 4
Serijski ubica, zena Lao Rongzhi

Foto: Police

Žena iz Kine, zloglasni serijski ubica, koja je bila u bekstvu 20 godina, uhapšena je nakon što je policija koristila veštačku inteligenciju da bi je uhvatila.

Lao Rongzi (45) i njen pokojni dečko Fa Zijing bili su poznati kao kineski Boni i Klajd. Par je optužen za pljačkanje i ubistvo sedam ljudi u raznim gradovima '90. godina.

Njen partner Zijing uhapšen je u dramatičnoj raciji 1999. godine i pogubljen, dok je Rongzi bila u bekstvu, sve dok nije uhvaćena prošle nedelje zahvaljujući monitorima za prepoznavanje lica, piše Dejli mejl.

Serijski ubica, zena Lao Rongzhi

Koristili veštačku inteligenciju da bi je uhvatili Foto: Police

Par je zločine izvršio između 1996. i 1999. godine, saopštila je policija.

Prema pisanju mediji, Rongzi, bivša učiteljica u osnovnoj školi, ciljala je bogate muškarce, a onda ih je mamila u stan koji je delila sa Zijingom. Tamo su ih pljačkali, pre nego što su ih brutalno ubili.

Zijing je uhvaćen u julu 1999. godine u gradu Hefei, kada je pokušao da iznudi 10.000 juana (1.090 funti) od porodice njegove poslednje žrtve. Upucan je u nogu dok je pokušavao da uzme novac u kući žrtve, nakon što ga je policija opkolila.

Pogubljen je u decembru iste godine.

Serijski ubica, zena Lao Rongzhi

Dvadeset godina nisu mogli da joj uđu u trag Foto: Police

Međutim, gde se krije Rongzi bila je misterija za policiju 20 godina, sve do ovog meseca.

Policija u gradu Sjamen u jugoistočnoj Kini pratila je ženu koja podseća na osumnjičenu nakon analize relevantnih informacija korišćenjem tehnologije velikih podataka, saopštila je policija.

Tehnologija "velikih podataka", koja je deo kineskog petogodišnjeg plana, podržana je nacionalnim sistemom za nadzor koji sadrži stotine miliona uličnih kamera.

Osumnjičena je prošle srede viđena u blizini tržnog centra, policija je odmah sastavila tim i sledećeg dana videli su je kako prodaje satove u prodavnici.

Serijski ubica, zena Lao Rongzhi

Foto: Police

U početku je negirala da se zove Lao Rongzi, tvrdila je da se preziva Hong i da je iz Nanđinga.

Policija je zbog toga uradila DNK test i potvrdila da je žena begunac za kojim su tragali 20 godina. Godinama je živela u raznim gradovima menjajući identitet, a radila je u klubovima i barovima.

Nastavlja se istraga koja će ispitati gde je još bila godinama unazad.

Kina trenutno gradi najveći svetski sistem nadzora koji ima za cilj da prepozna svakog od 1,4 milijarde građana u roku od tri sekunde.

Sigurnosna mreža, koja bi trebalo da bude završena naredne godine, biće opremljena sa 626 miliona uličnih monitora ili jednom kamerom na skoro svake dve osobe, pokazalo je istraživanje.

(A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hod po vodi

    4. decembar 2019 | 21:09

    Vise nista nije cudo, cuda ne postoje, postoje Kinezi. Oziviti ce oni i Marka Kraljevica i Musu Kesedjiju.

  • trougao

    5. decembar 2019 | 03:58

    Sto bi moj deda rek'o kinezi su cudo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA