Putin i Lukašenko razgovarali više od 5 sati u Sočiju

Novi sastanak planira se već za 20. decembar u Sankt Peterburgu

  • 8
Vladimir Putin, Aleksandar Lukašenko Foto: Tanjug/AP

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su danas u Sočiju pet i po sati o bližim odnosima dve zemlje.

Na 20. godišnjicu od potpisivanja sporazuma o Savezu Rusije i Belorusije, Putin je ocenio da su ruske i beloruske vlasti uradile puno u cilju integracije dve države.

AP i Rojters javljaju da se u beloruskoj prestonici Minsku okupilo oko 1.000 ljudi na protestu protiv integracije Belorusije i Rusije. Lukašenko je na početku razgovora zatražio da Rusija nastavi isporuku gasa Belorusiji po cenama koje važe za rusko tržište.

Vladimir Putin, Aleksandar Lukašenko Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin/ Foto: Tanjug/AP

- Razgovaraćemo o budućim perspektivama. Nadam se da ćemo učiniti sve kako bi naši građani i narodi osetili približavanje, pre svega, u ekonomskoj sferi, ali i na društvenom polju, kako bi imali koristi od integracije - rekao je Putin, prenosi Rojters.

Posle razgovora u proširenom sastavu koji je trajao dva sata, Putin i Lukašenko nastavili su razgovore u četiri oka. Istovremeno, delegacije predvođene premijerima Dmitrijem Medvedovim i Sergejom rumasom nastavili su razgovora tokom radne večere, prenosi TAS S.

Putin i Lukašenko planiraju da se sastanu i 20. decembra u Sankt Peterburgu, a možda održe i dodatni sastanak.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    7. decembar 2019 | 22:51

    Dve ljudine za postovanje zivi bili 100 godina sa vama u svetu ima sigurnosti od kauboja!!!

  • nikolas

    7. decembar 2019 | 23:31

    RUSIJA I BELORUSIJA MORA BITI JEDINSTVENA U ODBRANI OD NWO-NOVOG SVETSKOG POREDKA I NATO OSVAJACKIH NAMERA !!!! AMERI POSTAVLJAJU NUKLEARNE BOJEVE GLAVE NA RUSKOJ GRABICI U POLJSKOJ,RUMUNIJI I DOVLACI NAORUZANJE U UKRAJINI!!! ONAJ KO MISLI DA JE 3 SVETSKI NUKLEARNI RAT NEMOGUC TAJ SE GRDNO VARA JER SVETOM VLADA SATANA!!!

  • 1234

    7. decembar 2019 | 23:09

    U nekim segmentima Putin moze nesto i da nauci od Lukasenka ili obrnuto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA