≫ 

Vezao i silovao devojčicu (7), Nikola je spasao smrti, a napasnika bolest spasla presude

Izricanje presude zakazano je za kraj januara iduće godine, ukoliko optuženi doživi da čuje kakva kazna mu sleduje

  • 2

Izricanje presude Entoniju Sampijeriju (55) iz Australije, optuženom za brutalno silovanje sedmogodišnje devojčice, odloženo je za kraj januara 2020. godine, zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja.

Sampijeri, koji je u novembru prošle godine silovao dete u toaletu plesnog studija u Sidneju, nije juče mogao da prisustvuje izricanju presude jer je primljen na bolničko lečenje nakon što mu je dijagnostifikovan rak jetre.

Njemu se na teret stavlja seksualno i fizičko zlostavljanje maloletnog lica i još nekoliko krivičnih dela. Kako navode lokalni mediji, Sampijeri, koji je i ranije robijao zbog silovanja, stravičan zločin počinio je dok je bio na uslovnoj slobodi.

Nakon hapšenja, Sampijeri je priznao da je devojčicu ugurao u kabinu ženskog toaleta, da ju je udario nakon što je odbila da ga dodiruje po genitalijama, a potom i napastvovao.

Nakon što je nesrećno dete silovao, vezao joj kabl oko vrata i potom ju je vukao do muškog toaleta gde ju je ponovo napastovao. U jednom trenutku u toalet je ušao roditelj jednog od dece iz plesne grupe tragajući za devojčicom, ali je Sampijeri žrtvi prislonio nož na vrat i zapretio joj da će je ubiti ako pusti glas. Nakon toga joj je vezao ruke i u usta nagurao toalet papir kako ne bi mogla da dozove pomoć.

Nakon što se skoro sat vremena iživljavao nad devojčicom i sve snimao telefonom, izašao je iz toaleta kao da se ništa nije dogodilo. Vezano dete pronašao je Nikola Gilio, otac drugog deteta koje pohađa ples. Dok je pokušavao da oslobodi devojčicu Sampijeri ga je napao s leđa. Iako je zadobio nekoliko uboda nožem, Nikola je uspeo da savlada napadača, a potom je u pomoć priskočio i jedan od zaposlenih u zgradi.

Sampijeri je na saslušanju tvrdio da nije mogao da se kontroliše jer je prethodnog dana uzeo veću količinu droge, te da je bio neuračunljiv zbog uticaja opijata.

Javnost u Australiji je kivna na pravosudne organe i policiju jer je Sampijeri samo nekoliko nedelja pre napada bio prijavljen za seksualno uznemiravanje telefonom. On je zvao brojne žene u Sidneju kako bi im pričao o svojim seksualnim fantazijama. Jedna od njih ga je u oktobru prijavila policiji, ali oni nisu adekvatno reagovali i Sampijeri nije pritvoren. Manje od mesec dana kasnije napastvovao je devojčicu.

Sampijeri bi trebalo ponovo da se pojavi pred sudom 23. januara sledeće godine.

Video: Za srpsko dete trgovac je spreman da plati 120.000 evra!

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    10. decembar 2019 | 09:49

    Sta dobio slobodu zbog bolesti. Nema milosti za ovo odma u zatvor.

  • Lukas

    11. decembar 2019 | 22:10

    Sacekace njega vrhovni sudija. Al tad se nece izvuci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA