≫ 

Drama u Čileu: Pao avion sa 38 putnika sat nakon poletanja

Avion je poleteo prema bazi na Antarktiku

  • 1

Vazduhoplovstvo Čilea objavilo je u ponedeljak da je izgubilo radio vezu s vojnim avionom C 130 u kojem je bilo 38 osoba, a koji je poleteo iz Punta Arenasa na jugu zemlje prema bazi na Antarktiku. Prema prvim informacijama, avion je nestao, međutim, samo sat vremena nakon toga stigla je vest da se avion srušio.

- Avion C 130 Hercules poleteo je u 16.55 (20.55 po srednjoevropskom vremenu) iz grada Punta Arenasa, prema antarktičkoj bazi Predsednik Eduardo Frei -  navela je čileanska vojska.

Kontakt sa avionom je izgubljen oko jedan sat posle poletanja. U avionu se nalazilo ukupno 38 osoba, od kojih 17 članova posade i 21 putnik.

 

Među putnicima su i civili.

Prema istom izvoru, oglašena je uzbuna i pokrenuta operacija spašavanja u kojoj učestvuju avioni i brodovi čileanske mornarice.

Avion koji je poleteo iz baze Ćabunko u Punta Arenasu (više od 3.000 km južno od glavnog grada Santijaga), obavljao je logističke zadatke. Prevozio je osoblje koje je trebalo da pregleda plutajući naftovod kojim se snabdeva antarktička baza.

General vazdušnih snaga Čilea Eduardo Moskeira rekao je lokalnim medijima da avion nije aktivirao nikakav signal za nevolju. On je dodao da je avion, kojim je upravljao iskusni pilot, možda morao prinudno da sleti pošto mu je ponestalo goriva.

 

Čileanski predsednik Sebastijan Pinjera je u svom postu na Tviteru naveo da je "zabrinut" zbog nestanka aviona i da nadgleda situaciju iz glavnog grada Santijaga.

(Telegraf.rs/CNN/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    10. decembar 2019 | 07:33

    Није драма већ несрећа у Чилеу

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA