≫ 

Bivši agent MI6 kog Tramp ne podnosi bio "veoma blizak" sa Ivankom: Izveštaj otkrio detalje

Prvi put se prijateljstvo Stila i Ivanke Tramp pominje u izveštaju koji je objavljen u ponedeljak. Taj izveštaj objavio je generalni inspektor pri Ministarstvu pravde SAD Majkl Horovic

  • 0

Kristofer Stil, bivši britanski obaveštajac o kom američki predsednik Donald Tramp i nema baš lepo mišljenje, bio je veoma blizak prijatelj Trampove ćerke Ivanke.

Predsednik Tramp je navodno u nekoliko navrata napao bivšeg agenta MI-6 zbog uloge koju je on odigrao u optužbama u vezi sa mešanjem Kremlja u kampanju za predsedničke izbore 2016. godine. Agent je navodno izneo i tvrdnje koje se odnose i privođenje prostitutki u Moskvi. Sve optužbe je predsednik negirao.

Skoro deceniju pre nego što je 2016. godine izbio skandal u predsedničkoj kampanji Donalda Trampa, njegova ćerka Ivanka upoznala je britanskog obaveštajca sa kojim je ostala u kontaktu i nakon što je on 2010. počeo da radi privatno, piše ABC njuz.

Prvi put se prijateljstvo Stila i Ivanke Tramp pominje u izveštaju koji je objavljen u ponedeljak. Taj izveštaj objavio je generalni inspektor pri Ministarstvu pravde SAD Majkl Horovic.

Horovicev izveštaj odnosi se na FBI istragu o tome da li je bilo mešanja Rusije u predsedničke izbore 2016. godine, a u njemu se nalaze i neki detalji o Stilovim kontaktima sa FBI, ali i sa Trampovima.

donald tramp, tim kuk, apple Foto: Tanjug/AP

U izveštaju se ne navodi ime Ivanke Tramp, ali je njen identitet kasnije objavio ABC njuz.

Kako se navodi, Stil je priznao da je posetio Ivanku Tramp u Trampovoj kuli i da je "prijateljstvo" sa njom trajalo nekoliko godina. Njihov odnos opisao je kao "lični".

ABC njuz je naveo da je Ivanka Tramp sa njim čak razgovarala i o poslu, odnosno o tome šta njegova firma Orbis može da uradi za porodičan biznis Trampovih.

Ranije ove godine, Stil se sastao sa članovima inspektorskog tima preko Skajpa. Dostavio im je beleške o njegova dva sastanka sa FBI 2016. godine.

ABC njuz je tražio komentar od Ivanke Tramp preko njenog advokata, ali ga nije dobio. Izjave nisu hteli da daju ni Stil, kao ni Stilova firma, ali ni Bela kuća.

Predsednik Tramp i njegove političke pristalice opisali su Stila kao negativca od kad je javnost postala upoznata sa njegovom ulogom u stvaranju dosijea. Predsednik ga je nazvao "glupim" i "propalim špijunom".

Bivšeg MI6 agent, koji je u Londonu osnovao sopstvenu obaveštajnu firmu Orbis, unajmila je opoziciona istraživačka firma Fusion GPS 2016. godine kako bi tada istražio odnose Trampa i Rusije.

Video: Ivanka ti li si: Predsednikova ćerka usisava, sve pršti od čistoće!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA