Doktorka Marina završila iza rešetaka: Majku primorala na prirodan porođaj, beba preminula

Doktorka iz Rusije sumnjiči se da je četiri porodilje, kojima je bio potreban carski rez, primorala na prirodan porođaj. Jedna beba je umrla, dok su tri rođene sa ozbiljnim zdravstvenim posledicama

  • 0

Policija u Rusiji uhapsila je doktorku ginekologije Marinu Sarmosjan, zbog sumnje da je nesavesno lečila pacijenta, što je rezultiralo smrću jedne bebe i teškim posledicama po zdravlje još troje novorođenčadi.

Doktorka se sumnjiči da je jednu porodilju u bolnici u Moskvi naterala na prirodan porođaj, iako je bilo neophodno da se uradi carski rez. Usled komplikacija prilikom porođaja, beba je preminula.

Takođe, Sarmosjan se sumnjiči da je slično postupila sa još tri porodilje koje su na kraju rodile decu sa teškim moždanim oštećenjima.

"Molimo sve građane koje je doktorka lečila da se jave ukoliko sumnjaju da ih je nesavesno lečila", navedeno je u saopštenju policije.

Njena nekadašnja pacijentkinja Tatjana Ujusova (39) kaže da njena, sada trogodišnja ćerka, ima oštećenja na mozgu jer ju je doktorka primorala na prirodan porođaj. Ona tvrdi da je doktorka u porođajnu salu uvela trojicu muškaraca da joj pritisnu stomak, kako bi beba izašla napolje.

Ujusova je rekla da je molila doktorku da je porodi carskim rezom, ali da je ova to odbila.

Druga pacijentkinja, Marija Kasatkina, koja se se porodila u februaru ove godine tvrdi da su tokom njenog porođaja nastale brojne komplikacije i da doktorka nije savesno i pravovremeno reagovala.

"Nisam mogla prirodno da se porodim, moj sin je bio zaglavljen, a ona je i dalje odbijala da mi se uradi hitan carski. Moj sin je dobio teško krvarenje u mozgu i već deset meseci je u bolnici. Hrane ga na sondu", tvrdi Kasatkina za list "Pravda".

S druge strane, više od 8.000 Marininih pacijenata potpisalo je peticiju u kojoj se zahteva njeno puštanje na slobodu. Tvrde da je ona odličan ginekolog koji je više puta nagrađivan za svoj rad.

Doktorki je određen pritvor do 60 dana, a preti joj petogodišnja kazna zatvora ukoliko bude osuđena.

U međuvremenu, osoblje koje je usko sarađivalo sa doktorkom navodno je dobilo otkaz.

(Telegraf.rs/Sun)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA