≫ 

Nakon masakra otišao da se ispovedi majci, pa pucao sebi u glavu: Ko je napadač iz Češke?

C. V. (42) je mirno sedeo u čekaonici, a potom je izvukao pištolj i krenuo da ubija pacijente

  • 0
Pucnjava u bolnici u Češkoj Foto: Twitter/@PolicieCZ

C. V. (42) koji je ubio šestoro ljudi kada je jutros, iz čista mira, otvorio vatru na nedužne pacijente u bolnici u češkom gradu Ostrava, najverovatnije je počinio krvav pir nezadovoljan što lekari nisu mogli da mu uspostave dijagnozu.

C. V., koji je građevinski inženjer, ušetao je jutros pre 7 časova u čekaonicu Odeljenja traumatologije gde je, kako se veruje, imao zakazan pregled. Očevici kažu da je sedeo mirno u čekaonici, a potom je odjednom izvukao pištolj i krenuo da ubija ljude oko sebe. Četiri osobe stradale su na licu mesta, dok su dve osobe naknadno podlegle povredama.

Ranjene su još tri osobe, a strahuje se da bi broj žrtava mogao da bude veći, pošto je jedan od troje povređenih u kritičnom stanju.

Nakon krvavog pira, C. V. se dao u beg. Kako prenose lokalni mediji, on je iz bolnice otišao pravo u kuću svoje majke, gde joj je priznao šta je uradio, a potom je napustio dom govoreći da ide da se ubije. Nakon toga je seo u automobil i krenuo ka jednom selu u blizini Ostrave gde je sebi pucao u glavu.

Pucnjava u bolnici u Češkoj Policija satima tragala za napadačem Foto: Tanjug/AP

Policija ga je pronašla u njegovom automobilu na oko 5 kilometara od bolnice. U trenutku kada je pronađen, C. V. je još davao znake života. Prema nezvaničnim informacijama, izdahnuo je u istoj bolnici u kojoj je nekoliko sati ranije počinio ubistvo.

Kako navode lokalni mediji, C. V. je bio pacijent Odeljenja hematoonkologije, a masakr je navodno počinio besan što lekari nisu mogli da mu uspostave tačnu dijagnozu - tačnije nisu želeli da "potvrde njegove sumnje da je ozbiljno bolestan".

Prijatelji koji su ga poznavali kažu da ništa nije slutilo na tragediju. Kažu da su ga videli pre nekoliko sedmica i da je delovao potpuno zdravo i normalno. Kolege iz firme gde je radio kažu da je pre dve nedelje otvorio bolovanje.

Pucnjava u bolnici u Češkoj Jake policijske snage brzo opklolile bolnicu Foto: Twitter/@PolicieCZ

"Utuvio je sebi u glavu da je ozbiljno bolestan ali da niko ne želi da ga leči. Obišao je nekoliko bolnica, a poslednjih mesec dana nije ni dolazio na posao. Pre dve sedmice je otvorio bolovanje", rekao je neimenovani kolega za lokalne medije.

C. V. je od ranije poznat policiji zbog krivičnih dela krađe koje je počinio kao maloletnik.

Video: Masakr u češkoj bolnici: Napadač ubio šestoro pacijenata, policija ga pronašla mrtvog

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA