Kladionice rade punom parom: Favorit na izborima Džonson i njegovi konzervativci

Za opciju "da konzervativci osvoje između 350 i 399 mesta" ponuđena je kvota 5:4, dok su, prema proceni kladioničara, šanse da Laburisti dobiju većinu na izborima znatno manje, i vrednuju se kvotom od 10:1

  • 0
Velika Britanije izbori Foto: Tanjug/AP

Najstarija britanska kladionica Vilijam Hil otvorila je klađenje o rezultatima parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji koji se održavaju danas, i za sada se konzervativcima daje velika prednost.

Prema poslednjim objavama na sajtu kladionice, za opciju "da konzervativci osvoje između 350 i 399 mesta" ponuđena je kvota 5:4, dok su, prema proceni kladioničara, šanse da Laburisti dobiju većinu na izborima znatno manje, i vrednuju se kvotom od 10:1.

Kada je reč o tome da li će Boris Džonson proći za poslanika u svojoj izbornoj jednici, kladioničari mu daju više sanse (kvota 4:1) nego prošli put kada je imao tanku većinu od 50,8 odsto glasova.

Ovo je od posebnog značaja za dosadašnjeg britanskog premijera, jer još od 1906. godine nijedan član njegove stranke nije postao predsednik Vlade, a da nije izabran za poslanika u aktuelnom sazivu.

Britanski kladioničari, kada je reč o rezultatima pojedinačnih partija, najveću prednost daju vladajućim Konzervativcima.

Naime, za opciju po kojoj bi Konzervativna stranka samostalno osvojila većinu mesta u Donjem domu, ponuđena je kvota 4:11, mogućnost da niko pojedinačno neće imati prostu većinu procenjena je kvotom od 9:4.

Laburistička stranka je za eventualno osvajanje apsolutne većine "počašćena" kvotom 16:1, dok je najneverovatnije da će to poći za rukom Liberalno-demokratskoj opciji (250:1).

Video: Sve ispale novog premijera Velike Britanije, Borisa Džonsona

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA