≫ 

Tramp napao Tajmovu ličnost godine: "Iskuliraj, Greta! Iskuliraj"

Donald Tramp je mladoj aktivistkinji poručio da mora da poradi na kontroli besa i da iskulira

  • 7
Donald Tramp Greta Tunberg Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Donald Tramp ismevao je to što je aktivistkinja Greta Tunberg postala ličnost godine magazina "Tajm" i na Tviteru joj poručio da "mora da nauči da kontroliše svoj bes".

Trampova prozivka usledila je kao reakcija na tvit u kom čestitaju Greti na nagradi.

"Smešno. Greta mora da nauči da kontroliše svoj bes, a potom da ode da odgleda neki dobar film sa društvom! Iskuliraj, Greta, iskuliraj", napisao je Tramp na Tviteru.

Odmah su usledile reakcije na ovaj Trampov tvit. Mnogi su mu poručili da treba da ga bude sramota i da je samo ljubomoran na uspeh švedske aktivistkinje.

Podsetimo, ove godine u užem krugu za ličnost godine su osim Grete bili sam Tramp, Nensi Pelosi i demonstranti u Hongkongu. Ipak, Greta je odnela pobedu jer se mlada Šveđanka istakla svojom borbom za zaštitu životne sredine i pozivima svetskim liderima da se bore protiv klimatskih promena. Na naslovnici lista kraj njene fotografije ispisano je: "Greta Tunberg - moć mladosti".

Greta Thunberg Foto: Tanjug/AP, Twitter/TIME

Kritike povodom odluke "Tajma" prvi je uputio Trampov najstariji sin Donald junior, koji je u sredu rekao da je u pitanju marketinški trik, i da je trebalo počast odati demonstrantima u Hongkongu.

Inače, prvi čovek SAD je poznat po tome što pati od toga da se nađe na naslovnoj strani ovog uglednog magazina, ali i zbog toga što je žarko želeo da bude proglašen za ličnost godine. Ta želja mu se i ostvarila, i to 2016.

Godinu dana kasnije američki predsednik se ponovo našao u "užem izboru", ali je tada odbio da razgovara sa novinarima "Tajma" jer ga je ljutilo što je "samo jedan od kandidata za ličnost godine“.

Ličnost godine ili ne, Tramp se čak 29 puta našao na naslovnoj strani ovog uglednog lista. U jednom od poslednjih intervjua za ovaj list Tramp se hvalio kako niko drugi koliko on nije krasio naslovnicu Tajma. Međutim, sami novinari magazina su mu rekli da to nije istina, i da je apsolutni rekorder Ričard Nikson, koji se na naslovnoj strani uglednog lista našao čak 55 puta.

Lider SAD je bio u žiži skandala nakon što je otkriveno da je u čak pet njegovih golf-klubova uramljena naslovna strana "Tajma" sa njegovim likom, koja je, kako se ispostavilo, lažna.

(I.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    12. decembar 2019 | 14:46

    Svaka mu ko Njegoševa.

  • 😡😡😡

    12. decembar 2019 | 14:47

    Ja stvarno ne mogu da verujem za Gretu,ne znam sta je to uradila posebno. Svako dete bilo gde u svetu je moglo isto da uradi,izadje na bini procita sta su je napisali,malo namrgodjena i eto uspeh!?!?!?Nista posebno,dete ko i svako dete,e sad sto nekom ovo odgovara to je nesto drugo

  • Čiča

    12. decembar 2019 | 15:36

    Dobro si im skresao.Nameštaljka sa ovim derištem je vrhunac bezobrazluka koji se nameće svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA