≫ 

Angela Merkel je najmoćnija žena na planeti

Merkelova se u samom vrhu nalazi već devet godina, a Forbs je pohvalio kancelarku zbog svoje rezervisanosti i politici prema izbeglicama koja se razlikuje od one koju vodi američki predsednik Donald Tramp

  • 8
Angela Merkel Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel imenovana je najmoćnijom ženom na svetu za 2019. godinu u godišnjem izveštaju Forbsa.

Svake godine, Forbs pravi listu najuticajnijih ženskih lidera širom sveta u politici, ekonomiji i zabavi.

Merkelova se u samom vrhu nalazi već devet godina, a Forbs je pohvalio kancelarku zbog svoje rezervisanosti i politici prema izbeglicama koja se razlikuje od one koju vodi američki predsednik Donald Tramp.

Na drugom mestu ove godine nalazi se Kristin Lagard, nova predsednica Evropske centralne banke, koja je prethodno obavljala posao direktorke MMF-a. Lagard je na prošlogodišnjoj listi bila tek 22.

Iza nje je Nensi Pelosi, koja je prva žena koja je na poziciji predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa.

Pelosi je u septembru saopštila da je zvanično pokrenuta istraga o opozivu predsednika Trampa, nakon optužbi da je zloupotrebio svoju funkciju.

Na 100. mestu nalazi se mlada švedska akrivistkinja Greta Tunberg, koju je magazin "Tajm" juče proglasio za ličnost godine.

Na listi su još, između ostalih, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, Melinda Gejts, direktora Fondacije Bil i Melinda Gejts, Kristalina Georgijeva, nova direktora MMF-a, Opra Vinfri...

Premijerka Srbije Ana Brnabić nalazi se na 88. mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA