≫ 

Slovačka traži izručenje Srba zbog ubistva u Bratislavi: Nikolinim ubicama preti 10 godina zatvora?

Ukoliko se mladićima bude sudilo u Slovačkoj i budu optuženi preti im i do deset godina zatvora

  • 27
Nikola K. Sopot, poginuo u Slovačkoj, Bratislava, Slovačka tuča Foto ilustracija: Telegraf/ Polícia SR - Bratislavský kraj/Facebook

Dvojici državljana Srbije J. M. (26) i S. Đ. (21) koji su uhapšeni u Mađarskoj zbog sumnje za saučesništvo Nikole Kosanića u Bratislavi mogli bi da budu osuđeni na deset godina zatvora.

Mladići su uhapšeni 10. decembra oko 21:30 časova u sačekuši na auto-putu.

Na snimku koji je objavila Mađarska policija, vidi se kako su dvojici Srba stavljene lisice na ruke.

Oni se nalaze u pritvoru u Mađarskoj, a Slovačka uveliko priprema zahtev za njihovo izručenje. Ukoliko im se bude sudilo u toj zemlji i utvrdi se da su zaista umešani u ubistvo, mogli da budu osuđeni na najmanje sedam, a maksimalno deset godina zatvora.

Treći osumnjičeni za brutalan zločin je državljanin Severne Makedonije i on je uhapšen u Slovačkoj.

Nikolu našli kako nepomično leži

Podsetimo, policija u Bratislavi je u nedelju oko 5 sati ujutru, dobila je poziv da ispred Glavne pošte u centru grada nepomično leži mladić. Po dolasku hitne pomoći na lice mesta, lekari su mogli da konstatuju smrt, a obdukcijom je utvrđeno da je po mladog Kosanića bio koban prelom vratnog pršljena.

Nikola K. Sopot, poginuo u Slovačkoj, Bratislava, Slovačka tuča, pretučen Kamere snimile napadače Printskrin: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Kako policija danima nije imala konkretne tragove koji bi mogli da dovedu do osumnjičenih, objavila je video-snimak sa nadzornih kamera na kom se vide mladići i zamolila građane da se jave ukoliko prepoznaju nekoga od njih. Njihove fotografije obišle su region i potom je usledilo hapšenje.

Podsetimo, mladi Nikola Kosanić iz sela Popović kraj Sopota u Slovačku je otišao kako bi radio na građevinskim poslovima. Ovo nije prvi put da Kosanić odlazi u Slovačku, a nikada do sada, prema rečima njegovih najbližih, nije imao problema.

Kako su oni ispričali, do svađe između grupe muškaraca došlo je nakon izlaska u restoran u kom se okupljaju Srbi. Navodno je Nikola bio sa prijateljem koji je posle nekog vremena otišao i ostavio ga sa grupom mladića. Zatim je Nikola jednom od njih navodno uzeo flašu viskija kako više ne bi pio, a on ga je istom tom flašom pretukao.

Jedan od uhapšenih, S. Đ. iz Aleksinca, ima već dve krivične prijave zbog tuča. Pamte ga po tome što je suparniku razbio vilicu, ali, sa druge strane i kao talentovanog fudbalera koji ipak nije uspeo da se probije na vrh.

Aleksandar Zemljak, trener FK "Rudnik" iz Aleksinačkih Rudnika, kaže da je zaprepašćen nakon saznanja da je njegov bivši fudbaler osumnjičen za ubistvo u Slovačkoj.

- Ja ga znam kao jako dobrog i odgovornog momka, koji nikada nije propuštao treninge. Bio je fenomenalan, igra levom nogom, očekivalo se da će biti veliki fudbaler, ne znam zbog čega je prekinuo. Kao dete počeo je da igra fudbal u Aleksincu, u FK "Napredak", a posle je kao omladinac igrao godinu i po dana u "Rudniku". Posle odlazi u "Radnički" i tamo je, ja mislim, završio omladinsku školu. Igrao je za omladinski tim, bio je dobar, igrao je čak i protiv "Zvezde" - isrpičao je Zemljak.

VIDEO: U pucnjavi u Nišu ubijen mladić (25): Policija traga za napadačem

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule V

    13. decembar 2019 | 22:06

    Tamo bar nece moci se izvuci i tih 10god ovde bi dobili uslovne i nanogice. Izruciti ih drzavi u kojoj su pocinili ubistvo.

  • Bojan SD

    13. decembar 2019 | 22:02

    Izruciti ih bez odlaganja jer ako im se ovde bude sudilo mozda postanu saradnici suda ili dobiju uslovne i nanogice. U Slovackoj su napravili to sto jesu i logicno je da im oni sude a ne da se ovde potezu neke veze i vezice itd a deteta koje su oni ubili vise nema.

  • Nole

    13. decembar 2019 | 20:23

    U Americi bi dobili dozivotnu. I to mi se svidja u njihovom sistemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA