21-godišnja lepotica prva identifikovana žrtva tragedije na Novom Zelandu

Njeni otac i sestra hospitalizovani, sa lakšim povredama

  • 3
Krystal Eve Browitt

Foto: Privatna arhiva

Prva identifikovana žrtva iznenadne erupcije vulkana na Novom Zelandu je Iv Brovit (21) iz Melburna. Na mestu nesreće bila je sa porodicom. Njeni otac Pol i sestra Stefani hospitalizovani su i leče ih od teških povreda.

Dosad je potvrđeno 15 žrtava, a dvadeset ih je na odeljenju intenzivne nege gde su zbrinuti zbog teških opekotina.

Ronioci traže tela žrtava

Policijski ronioci u kontaminiranim vodama oko vulkanskog Belog ostrva gde je vidljivost nikakva, i danas su pokušavali da pronađu preostale dve žrtve erupcije.

 

Do erupcije je došlo u ponedeljak, a vulkanski pepeo zatrovao je more u blizini ostrva, pa ronioci moraju da se čiste nakon svakog zarona. Zamenik komesara policije, Džon Tims, nazvao je uslove pretraživanja "jedinstvenim i izazovnim", prenosi AP.

Uprkos aktivnosti vulkana i strahu od novih erupcija, vojska je u petak uspela da pronađe tela još šestoro turista. Još dve osobe, za koje se pretpostavlja da su kapetan broda i turistički vodič, vode se kao nestale, ali se veruje da nisu živi.

 

Ronioci su započeli potragu u petak, ali bili su prinuđeni da se zaustave kad su se vremenski uslovi pogoršali. Avionska pretraga ostrva obustavljena je tokom noći.

Na ostrvu se u trenutku erupcije nalazilo 47 turista i njihovih vodiča.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    14. decembar 2019 | 17:51

    Nikad mi nece biti jasno, da li je vredniji zivot nekog ko je lep od onog ko nije???? Svakako je strasno kada mlada osoba izgubi zivot...

  • ...

    14. decembar 2019 | 17:11

    Ako je ova lepotica,ja sam Elvis Prisli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA