≫ 

Greta Tunberg saterala političare uza zid, pa im se izvinjavala: "To se događa kada improvizujete"

- Pobrinućemo se da ih sateramo uza zid i da moraju da urade svoj posao i zaštite našu budućnost - glasila je njena izjava

  • 14
Greta Thunberg Foto: Tanjug/AP

Švedska klimatska aktivistkinja, tinejdžerka Greta Tunberg izvinila se zbog izjave da političari treba da budu saterani "uza zid" pošto je taj izraz kritičare naveo da sugerišu da ona zagovara nasilje.

- To se događa kada improvizujete govore na drugom jeziku. Ali, naravno, izvinjavam se ako je neko to pogrešno razumeo - napisala je ona na Tviteru.

Ona je u petak obraćajući se mladima u Torinu rekla da svetski lideri beže od svoje odgovornosti da se bore protiv klimatskih promena.

- Moramo da budemo sigurni da to ne mogu da urade. Pobrinućemo se da ih sateramo uza zid i da moraju da urade svoj posao i zaštite našu budućnost - rekla je ona.

Rekla je da je napravila bukvalan prevod sa švedskog gde taj izraz opisuje situaciju kada neko biva prisiljen da rešava tesko pitanje ili situaciju.

Međutim, neki kritičari na društvenim mrežama protumačili su njenu izjavu kao poziv na nasilje nad političarima, prenosi AP.

Turnberg je na Tviteru navela da su ona i pokret mladih koje inspiriše protiv svakog oblika nasilja.

Video: Gretu napali paparaci u Madridu: Ona se smejala, a policija jedva uspevala da je zašititi

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    15. decembar 2019 | 09:37

    To nisu kritičari, to su kritizeri, koji love svaku reč, kao pas muve, da bi nešto rekli. Taj izraz se koristi svuda u svetu, ili skoro svuda i zna se šta znači. Za mnoge stvari političare treba saterati uza zid, posebno one iz zemalja koje kroje svetski poredak. Nervira me što su ovo dete isturili u prve "borbene" redove, ali i to je urađeno ciljano.

  • Ljubiša

    15. decembar 2019 | 10:53

    Kojoj li sekti pripada ovo stvorenje kojoj je Lucifer pozajmio svoj lik?Još samo da se učlani u SzS i da slika bude komletna sa ona 4 jahača Apokalipse...Djilasa,Jeremića,Boška i Zelenka.

  • Tara

    15. decembar 2019 | 07:17

    Zapadna lepota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA