≫ 

Libijska nacionalna armija pojačala ofanzivu na Tripoli: Najavili su odlučujuću bitku

Objavljene su i fotografije okršaja sa snagama libijske vlade u južnom delu Tripolija

  • 6

Vođa samoproglašene Libijske nacionalne armije (LNA) Kalifa Haftar najavio je finalnu i "odlučujuću" bitku za Tripoli, nakon čega je usledila 24-časovna borba njegovih pristalica sa pripadnicima bezbednosnih snaga libijske vlade koju podržava međunarodna zajednica.

Kako prenosi AP, borbe su usledile pošto je Haftar, čije snage već skoro osam meseci pokušavaju da zauzmu Tripoli, u četvrtak najavio odlučujuću bitku za libijsku prestonicu.

Američka agencija prenosi da je kancelarija za medije LNA objavila fotografije pojačanja koje pristiže na obode prestonice, u vidu pešadijske vojske i kamiona sa mitraljezima.

LNA je objavila i fotografije okršaja sa snagama libijske vlade u južnom delu Tripolija.

LNA je saopštila i da je preuzela kontrolu nad gradom Al Tavharom, južno od prestonice, što je demontovala vlada u Tripoliju.

Asošijejted pres dodaje da sukobi prete da Libiju uvuku u još jedan talas opšteg nasilja, koji bi mogao da se uporedi sa onim iz 2011. godine, kada je svrgnut i svirepo ubijeni dugogodišnji vođa Moamer Gadafi.

Video: Bombardovan jedini aerodrom koji je u funkciji, Srbi zarobljeni u Libiji

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    15. decembar 2019 | 06:18

    Američka demokratija

  • Qwer

    15. decembar 2019 | 09:44

    Jadan narod, čiji životi zavise od nagodbe moćnika. Sad bi Gadafija pravili od blata ali ga je nemoguće napraviti. Zlo veliko vlada u ovoj zemlji.

  • Siko

    15. decembar 2019 | 09:19

    Opet se drugi ubijaju za tuđe interese Egipat .Ujedinjene Arapske Emirate. Rusija i Francuska podržava Komandanta Haftara .Vladu u Tripoliju podržava UN.Italija .Turska . Ali sve zbog Nafte ko pobedi imaće moć nad Naftom tu leži para. Amerika i Francuska su hajku na Gadafija izvršili i uništili ga ,sad se dalje bore za sopstvene interese. Licemerstvo zapada je oćigledno dostigao vrh njihove laži.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA