≫ 

Dramatične scene s Filipina: U zemljotresu eksplodirao električni transformer. Poginula je devojčica

Poginulo još najmanje troje ljudi, bljesak prestravio stanovnike, trospratna zgrada se srušila

  • 0
Filipini zemljotres eksplozija Printskrin: Youtube/The R’übieVerse

Prizori jezivog zemljotresa koji je danas pogodio Filipine obilaze svet. Potres magnitude 6,9 stepeni pokazuje trenutak eksplozije električnog transformatora. Najmanje četiri osobe su poginule, ali pun spisak žrtava nije poznat, prenose lokalni mediji. Među poginulima našla se i jedna šestogodišnja devojčica, saopštile su lokalne vlasti.

Snimci su načinjeni u gradu Davao na južnom ostrvu Mindanaoa, severno od epicentra zemljotresa. Jaki bljesak vidi se kako prelazi preko nadzemnih kablova pre nego što se čuje glasna eksplozija.

Ljudi na ulici počinju da vrište i trče za u potrazi za skloništem. Američki geološki institut saopštio je da je potres pogodio Južni Kotabato u 14.11 sati po lokalnom vremenu.

Na nekim mestima stanovnici su bili zarobljeni pod srušenim strukturama. Još nije poznato koliko ima žrtava. Pacifički centar za upozoravanje na cunami rekao je da ne postoji pretnja od cunamija.

Spasilačke akcije privremeno su zaustavljene zbog gotovo 90 manjih potresa koji su usledili posle glavnog udara.

Zvaničnici su potvrdili da je bilo više potresa širom regiona. Pogođeno područje od oko šest kilometara (severozapadno od grada Padada), u provinciji Davao del Sur.

Zemljotres se dogodio na dubini od 30 kilometara. Prema lokalnim medijima, trospratni tržni centar se srušio, a osoblje i kupci strahuju da će biti zarobljeni unutra. U oktobru je zemlju pogodilo tri zemljotresa jačine šest stepeni po Rihteru, u kojima je umrlo najmanje pet ljudi.

Region Davao poslednjih je meseci pogodilo nekoliko zemljotresa, što je uzrokovalo smrt i povrede, a oštetećene su i kuće, hoteli, tržni centri i bolnice.

Filipinski arhipelag leži na takozvanom pacifičkom „vatrenom prstenu“ u Tihom okeanu gde se događa većina zemljotresa na svetu.

(Telegraf.rs/ Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA