≫ 

"Ubili su Rudolfa pred Božić": Uznemirujuće fotografije lovaca sa mrtvim životinjama izazvale bes

Kritičari ovog "sporta" kažu kako ubijanje irvasa nikako nije u duhu Božića

  • 6
ben armine hunting lodge - lov. Hendry Ramsay & Waters Foto: Scothunt.co.uk, Hendry Ramsay & Waters

Bogati lovci izdvajaju velike količine novca kako bi lovili i ubijali jelene i irvase u divljinama Norveške.

Neke od kontroverznih izleta organizuju "Hendry, Ramsay and Waters", koji sebe opisuju kao "sportsku agenciju" iz Škotske".

Oni organizuju lov na irvase i jelene između avgusta i septembra u norveškim nacionalnim parkovima.

Uznemirujuće fotografije koje su objavljene na internetu prikazuju lovce kako poziraju sa krvavim životinjama, držeći ih za velike rogove.

Fotografije su izazvale bes javnosti.

- Teško da je ubijanje irvasa u božićnom duhu. Ne postoji opravdanje za ubijanje životinja iz zabave u bilo koje doba godine, a pogotovo ubijanje Deda Mrazovog irvasa pred praznike. Kada ćemo naučiti da životinje nisu roba i da treba da im damo dar života umesto da ih nepotrebno ubijamo? - upitao je Nik Veston iz Lige protiv okrutnih sportova.

Na sajtu agencije navodi se da love "losove i irvase, ali da je u nekim delovima sezone moguće loviti i jelene, srne, medvede i vukove".

Na jednoj fotografiji koja je skoro objavljena vidi se privatni avion na lokalnoj pisti.

- Idemo opet. Bogati sportisti koji su doneli dobro i preko potreban prihod u ruralnu Škotsku - piše u opisu fotografije.

Lov u norveškoj divljini agencija opisuje kao iskustvo koje ostavlja bez daha, pogotovo za one koji nisu navikli da hodaju po snegu.

Takođe nude i putovanje u Afriku, gde lovci mogu da love vrste kao što su zebre i antilope.

Ovo nije prvi put da su jezive fotografije ubistava životinja izazvale bes javnosti.

Često vidimo lovce koji poziraju sa "trofejem" i hvale se "ulovom", a jedna devojka je dospela u centar pažnje javnosti nakon što se fotografisala sa mrtvom žirafom.

- Molitve su mi napokon uslišene jer mi se danas ispunio san. Ugledala sam taj retki primerak mužjaka crne žirafe i pratila ga neko vreme. Odmah sam znala da je on taj. Imao je više od 18 godina i oko 1.800 kilograma. Bila sam blagoslovljena što sam iz njega uspela da izvučem oko 900 kilograma mesa - napisala je Tes Tompson Talej iz Kentakija.

 
 
 
View this post on Instagram
Tess Thompson Talley from Nippa, Kentucky is a disgusting, vile, amoral, heartless, selfish murderer. With joy in her black heart and a beaming smile she lies next to the dead carcass of a *rare* black giraffe in South Africa. Giraffes are the epitome of gentle giants. They glide across the plains, like liquid; awe inspiring creatures who spend their days eating leaves and caring for their young. How DARE she. A rare animal that will be extinct by the time her grandchildren can go and gutlessly sit in the brush with a scope and pull a trigger. It does not take skill to have a ranger track a giraffe for you, and with the aid of night vision glasses and a scope, pull a trigger like some Carnival game. If you need to eat a giraffe? Get a bow and arrow and make it at least a fair fight. I am disgusted by people like you Tess. You reek of privilege and ignorance. Shame on you. And your husband Andrew Claude. Unconscionable. Irreparable damage. Irreplaceable beauty. #tessthompsontalley #trophyhunting #trophyhunter (SWIPE)A post shared by Debra Messing (@therealdebramessing) on

Ona je pokušala da opravda svoj postupak, rekavši kako se ne radi o ugroženoj vrsti.

- Žirafa koju sam ustrelila pripada vrsti tipičnoj za Južnu Afriku. Broj jedinki te vrste zapravo je u porastu i to upravo zahvaljujući lovcima i naporima za očuvanje vrste koji su plaćeni najvećim delom iz dozvola za lov. Ova vrsta zapravo uopšte nije tako retka jer žirafe s godinama potamne. Ovo što sam ja učinila se zove očuvanje kroz lovni turizam - rekla je ona u saopštenju.

(A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanje

    16. decembar 2019 | 15:17

    Ko je od ovih skorojevića što se predstavljaju kao zaštitnici životinja odneo hranu divljim životinjama? Niko naravno sem lovaca i lovačkih udruženja. Lov je poznat od vremena prvog čoveka na zemlji a ovi pomodari su novokomponovani i sve rade samo što je to kao IN.

  • Luka

    16. decembar 2019 | 15:07

    Snobovi se zgražavaju zato što su snobovi a ne zato što im je žao životinja. Da je po njihovom i da nema prirodne selekcije i lovaca u prirodi bi nastao haos.

  • Spasoje Policijski inspektor

    16. decembar 2019 | 13:25

    Pa šta ako ga je ustrelio bolje da završi u kotliću nego da trči po prirodi , gulaš od divljači to samo poremećene osobe nevole ili vegani ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA