Policajac iz Srbije uhvatio lopova u Holandiji: Trčao za njim Amsterdamom, nagrađen za hrabrost

Darko Dronić uhvatio je lice koje je jednoj devojci otelo torbu sa svim dokumentima

  • 17

Darko Dronić, policajac zaposlen u Sremskoj Mitrovici, boravio je u Holandiji na godišnjem odmoru i tom prilikom uhvatio je lice koje je devojci iz Švajcarske otelo torbu sa svim dokumentima, novcem i telefonom.

Srpski policajac je, videvši tu situaciju, iste sekunde krenuo za tom osobom i trčao po ulicama Amsterdama dok ga nije uhvatio i predao ga holandskoj policiji.

Ovo je za Informer ispričala Srpkinja koja godinama živi u Holandiji.

- Moj suprug i njegovi prijatelji bili su očevici ovog događaja, jedan od njih je dao izjavu kao očevidac. Devojka je bila presrećna i zahvalna policajcu. Posle toga, u znak zahvalnosti, holandski policajci su u svojoj stanici uručili poklone našem policajcu za hrabrost i požrtvovanost koju je učinio, a taj događaj moj suprug ovekovečio je fotografijom - navodi ona.

Žena kaže da ovako delo ne sme da ostane nezapaženo, jer je naš policajac predstavio našu zemlju i policijsku profesiju u najlepšem svetlu.

- Verujem da svi treba da budu ponosni na njega! Nama koji smo otišli iz naše zemlje, ovako nešto puno znači, takvi ljudi nas čine srećnim, i sa njima se možemo ponositi - napisala je Srpkinja iz Amsterdama.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA