≫ 

Seo u kokpit, stavio slušalice i krenuo da pritiska dugmiće: Tinejdžer (16) pokušao da ukrade Erbas

Obezbeđenje ga je uhvatilo u kokpitu, sa slušalicama na ušima, kako pritiska dugmiće i sprema se za poletanje

  • 1
Pilot, avion, kokpit

Foto: Shutterstock

Policija u Parizu uhapsila je 16-godišnjeg tinejdžera iz Maroka koji je pokušao da ukrade avion Erbas. Obezbeđenje je dečaka pronašlo u kokpitu, sa slušalicama u ušima, kako pokušava da pokrene letelicu.

Ovaj bizaran incident odigrao se u junu, ali je javnost saznala za njega tek sada, nakon što je tinejdžer završio na sudu. Kako piše LeParisien, mladiću se na teret stavlja pokušaj krađe aviona Erbas A321.

Dečak je iz Maroka stigao pre dve godine, i sve vreme je živeo u francuskim gradovima kao beskućnik. Kako je izjavio na saslušanju, avion je pokušao da otme na aerodromu Orli samo kako bi se vratio kući, jer mu je bilo dosta teškog života.

Menadžment aerodroma i bezbednosne službe i dalje nisu medijima dostavile odgovor na pitanje kako je moguće da dečak uđe u kokpit aviona neprimećen i tamo provede dovoljno vremena da uključi više od pola kontrolne table i gotovo pokrene avion.

Prema nezvaničnim saznanjima, tinejdžer je preskočio ogradu oko aerodroma i neprimećeno prepešačio preko piste, sve do aviona. Takođe, nije obelodanjeno kako je uspeo da se popne uz stepenice, uđe u letelicu i potom u kokpit koji je navodno bio zaključan.

Tehničar primetio problem

Da se nešto čudno događa primetio je jedan od tehničara na aerodromu koji je video svetlo u kokpitu.

- Pošto motori nisu bili upaljeni, ništa u avionu nije smelo da svetli, pa je tehničar ušao u avion i zatekao dečaka u pilotskom sedištu - tvrdi izvor lista.

On je odmah pozvao policiju koja je došla na lice mesta i uhapsila Marokanca koji je navodno bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci.

Pustite ga, ne bi ni umeo da odleti

Advokat obrane apelovao je da protiv njegovog klijenta budu odbačene sve optužbe jer, sve i da je hteo da ukrade avion, ne bi mogao da uspe u svojoj nameri, jer ne zna da upravlja letelicom.

- Treba mu bar neko znanje da bi uspeo da pokrene avion. Ali on to znanje nema. Ovo je kao da ga optužujete da je ukrao celu kuću. Jeste ispritiskao nekoliko dugmića, ali kako bi poleteo - rekao je advokat odbrane.

Mladić prilikom hapšenja nije pružao otpor, a kako pišu mediji, policajci su u izveštaju napisali da je masturbirao pred njima, kao i da je pljunuo istražnog sudiju. Zbog svega ovog, advokat odbrane tvrdi da tinejdžer nije baš u najboljem psihičkom stanju i traži njegovo puštanje iz pritvora.

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA