Novi haos na protestima u Hongkongu: Brutalni obračuni u tržnim centrima

Desetine pripadnika interventnih jedinica upale su u tržni centar u Juen Longu, blizu kineske granice, kako bi isterali demonstrante

  • 0

Hongkonška policija upala je u nekoliko tržnih centara, rasterujući i hapseći antivladine demonstrante koji su vrhunac predbožićne šoping sezone iskoristili da protestuju.

Desetine pripadnika interventnih jedinica upale su u tržni centar u Juen Longu, blizu kineske granice, kako bi isterali demonstrante

Izlog jednog suši restorana je razbijen, a prodavnice ubrzo zatvorene.

Stotine demonstranata obučenih u crno obeležili su u jednom tržnom centru pet meseci od napada na železničkoj stanici, kada su ljudi u belim majicama pretukli prolaznike i demonstrante, prenosi Rojters.

Policija je kritikovana da se nije dovoljno brzo odazvala pozivima za pomoć i što nije uhapsila nijednog navodnog krivca na mestu događaja.

Kasnije su izvršili nekoliko hapšenja i tvrdili da su napadači imali veze sa organizovanim kriminalnim bandama.

Grupe demonstranata su se takođe sakupile u tržnom centru u Cim Ša Cui, koji je omiljen kod imućnijih kupaca iz Kine.

- Ne možemo da slavimo Božić kada naš grad preuzme policija. Kada ugledate policiju ispred tržnog centra, da li se osećate kao da želite da kupujete poklone? - rekao je za Rojters 17-godišnji Bob, jedan od demonstranata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA