Devojčica koja je 11 dana sama provela u šumi u Sibiru, postala dečja misica Rusije

Bilo joj je samo 4 godine kada je sama preživela dve nedelje u šumi

  • 2

Za Karinu Čikitovu ceo svet je čuo pre pet godina, kada je skoro dve nedelje potpuno sama provela u šumi, nekako preživevši sibirsku divljinu, punu medveda i vukova. Ovo šumsko dete sada je ponovo u žiži pažnje, jer je osvojila prvu nagradu na ruskom izboru za dečju misicu.

Karina je svoje 10. rođendan proslavila titulom Mini Mis Jakutije.

Godine 2014. ova devojčica, koja živi s majkom u Sibiru, rešila je da pre svog četvrtog rođendana poseti oca u susednom selu. Kako je i ranije išla sama, niko se zbog toga nije brinuo. Međutim, njen otac nije bio tu, pa je devojčica odlučila da ga potraži, ali se tu izgubila.

Devojcica, Karina Čikitova, provela 11 dana u šumi Karine nije bilo 11 dana Printskrin: Youtube/Siberian Times

U beskrajne sibirske šume čak i odrasli idu samo naoružani, jer su pune vukova i medveda. A devojčica je sa sobom povela samo psa.

Njeni roditelji su bili izbezumljeni kad im je ćerka nestala i dali su se u potragu sa meštanima. Najgore od svega, temperature su noću padale ispod nule. Bez igde ikog, samo u društvu svog psića Nađe, Karina je uspela da u šumi preživi 11 dana.

- Sedela je u žbunju, potpuno tiha. Nisam je ni video, videla je ona mene i pružila mi ruke. Podigao sam je, bila je tako mala, kao pero. Nije nosila cipele. Njeno lice, ruke i noge komarci su izujedali do krvi - rekao je tada spasilac koji ju je pronašao.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by чикитова карина (@chikitovakarina) on

Njen pronalazak i podvig toliko je oduševio meštane okolnih sela, da su joj podigli statuu.

Karina je bila uzbuđena kada je pobedila na izboru za Mini Mis Jakutije, ruske dijamantske regije. Kada poraste, želi da postane balerina i već uveliko pohađa časove ovog plesa.

- Želim da postanem balerina i igram u "Labudovom jezeru". Već sam naučila kao da sviram drombulje i klavir - rekla je ona medijima.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by чикитова карина (@chikitovakarina) on

Devojčica tečno govori ruski i jakutski, a uči i engleski.

(Telegraf.rs/Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA