≫ 

Vozilo razneto u sekundi, gorelo sve okolo: Objavljen snimak napada u kom je ubijen Sulejmani

Na snimku se vidi kako je jedan automobil pogođen iz vazduha

  • 19
Napad, KasIm Sulejmani

Foto: Tanjug/AP

Pojavio se snimak američkog napada na aerodrom u Bagdadu u kojem je poginuo jedan od najmoćnijih iranskih generala Kasim Sulejmani.

Snimci nazdorne kamere, snimljeni u blizini aerodroma, a koje je objavila iračka TV stanica AhadTV, pokazuju veliku eksploziju u kojoj je jedan od dva automobila uništen preciznim raketama rano u petak ujutro.

Visoki irački bezbednosni zvaničnik rekao je da se napad dronom dogodio nedaleko od kargo zone aerodroma, pošto je Sulejmani izašao iz aviona i pridružio se Abu Mahdi al-Muhandisu, komandantu proiranskih iračkih snaga PMF i drugima u kolima.

Dvojica zvaničnika PMF rekla su da je Sulejmanijevo telo raskomadano u eksploziji, kao i da nisu pronašli telo Al-Muhandisa. Ubijenog generala identifikovali su po prstenu koji je uvek nosio na ruci.

Napad je doveo do usijanja ionako loših odnosa SAD i Irana, i čeka se kako će Iran odgovoriti na ovaj napad.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je Sulejmani planirao da ubija Amerikance.

- General Kasim Sulejmani je ubio ili teško ranio na hiljade Amerikanaca tokom dužeg vremenskog perioda i planirao je da ubije još mnogo njih - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Tramp je prethodno na Tviteru napisao da "Iran nikada nije dobio rat, ali nikada nije izgubio pregovore", a nekoliko minuta pre saopštenja zvaničnih institucija SAD o napadu na Sulejmanija na svom nalogu na Tviteru objavio je sliku američke zastave - bez komentara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    3. januar 2020 | 17:48

    Tramp se lozi kao da je ovo igrica,a kad dobije po njusci, videcemo sta ce boti

  • Ante

    3. januar 2020 | 20:16

    Bez histerije, molim lepo! Amerikanci su opet dokazali SVIMA, da mogu sa svojom modernom tehnikom da gadjaju bilo koga ( I nas), tako da Iran ili bilo ko drugi, ne sme da pisne, jedino pričaju prazne priče! Ako Iran ili bilo ko drugi želi rat sa Zapadom, Izraelom i Amerikom, može da bude sravnjen, uništen, ubijen, za pet minuta od Amerike, Izraela, NATO !!

  • Pera kojot

    3. januar 2020 | 18:56

    Pa naravno, sad ce da zarate ameri i iranci na tlu vec razbijenog Iraka i onda ce da se prenese rat u sam Iran" sto je vec zadnjih 60 godina cilj amera! S tim sto ce ovi da ih krkaju sa 15 000 metara ili sa tomahavcima sa strane iraka a posto iranci imaju f 14 koji je avion star 50 godina ima da prodju ko mi 99-te! Jos gore jer njih hoce da potamane skroz i da im kapitalisti crpe naftu! A sa tim i resavaju mnogo stvari na bliskom istoku! Ovo je pocetak kraja jedne ere, a koliko ce da traje, e to sam Bog zna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA