≫ 

Haftar objavio opštu mobilizaciju protiv stranih trupa

Ankara i Tripoli potpisali su 28. novembra memorandum o saradnji na polju odbrane

  • 1

Komandant Libijske nacionalne armije Halifa Haftar objavio je opštu mobilizaciju za borbu protiv spoljne agresije, a nakon što je Turska najavila da bi mogla da pošalje vojsku u Libiju na zahtev Tripolija, javila je televizija Al Arabija.

- Bitka za Tripoli bliži se kraju. Niko ne treba da sumnja da će prestonica biti oslobođena. Prihvatamo izazov i objavljujem borbu i opštu mobilizaciju protiv svih stranih trupa koje budu poslate u našu zemlju - poručio je Haftar, prenosi TAS S.

Turski parlament usvojio je prethodno zakon koji omogućuje vladi da pošalje trupe u Libiju, a predsednik Redžep Tajip Erdogan više puta je ponovio da je Turska spremna da pošalje vojsku u Libiju na zahtev Tripolija.

Ankara i Tripoli potpisali su 28. novembra memorandum o saradnji na polju odbrane.

Libija ima dve izvršne vlasti trenutno - međunarodno priznatu vladu nacionalnog jedinstva premijera Fajeza al-Saraja u Tripoliju i privremenu vladu Abdulaha al-Tanija na istoku zemlje zajedno sa izabranim parlamentom koju podržava Haftarova Libijska nacionalna armija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Analticar

    4. januar 2020 | 09:33

    Iznenadjenje.Haftar i Erdogan su se dogovorili.Libija ode i Amerima i Rusima niz ruke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA