≫ 

Simbol krvave osvete vijori se na džamiji: Iranci poslali jezivu poruku crvenom zastavom

Crvena zastava je upozorenje

  • 50

U Iranu je danas na jarbol podignuta crvena zastava koja je simbol "krvave osvete".

Takva zastava se smatra upozorenjem, a podsetimo, predstavnik Irana pri UN Madžid Taht Ravanči upozorio je ranije danas da će odgovor Teherana za ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija biti vojna akcija.

Tamošnja policija Kataib Hezbolah upozorila je bezbednosne snage te zemlje da se drže podalje od američkih baza u Iranu.

- Snage bezbednosti moraju se držati dalje od američkih baza i to na udaljenosti ne manjoj od hiljadu metara, počevši od nedelje uveče - saopštila je milicija.

Crvena zastava znači da je zemlja spremna da ispuniti svoje obećanje da će uzvratiti Americi i predsedniku SAD Donaldu Trampu. 

Crvene zastave u šiitskoj islamskoj tradiciji simbolizuju krv koja je nepravedno prosuta i takođe služi kao upozorenje da se osveti ko je ubijen. Zastava se vijori iznad džamije Džamkaran koja leži na periferiji svetog grada Kom, oko 160 kilometara južno od iranske prestonice Teherana.

Da su ozbiljni u svojoj nameri da se osvete, pokazali su i večeras kada su izveli raketni napad na tzv. Zelenu zonu nedaleko od Ambasade SAD. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    4. januar 2020 | 23:45

    A ove Amere baš zabole.

  • 👤

    4. januar 2020 | 21:47

    Језива порука била би пола Вашингтона у пламену. Пошто прекоокеански хохштаплери знају да Иран нема ресурсе за тако нешто (тј. ни близу тако нечега), знају коме да се "замере". Чик нек' се дрзну на неког руског или кинеског генерала.

  • Eto

    4. januar 2020 | 22:47

    Sad ce i zbog zastave da ih zaliju olovom. Ljudi Ameri ne pricaju i provociraju, oni pucaju i ubijaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA