Trčao ka grupi policajaca sa nožem i vikao Alahu Akbar: Drugi napad u Francuskoj za dva dana

Strahuje se da je reč o terorističkom napadu

  • 4
Pariz, napad, nož, policija, Francuska, francuska policija Foto: Tanjug/AP

Francuska policija pucala je danas i ranila muškarca koji je trčao ka grupi policajaca sa nožem uzvikujući Alahu Akbar u gradu Mecu na istoku Francuske, izjavili su lokalni zvaničnici.

Incident u Mecu usledio je dva dana nakon što je jedan drugi napadač nožem u predgrađu Pariza 3. januara ubio jednu osobu, a ranio još dve. Ovog napadača policija je ubila.

Kancelarija javnog tužioca u Mecu saopštila je da je u kontaktu sa tuzilaštvom za borbu protiv terorizma povodom ovog incidenta, dok je francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner naveo da pažljivo prati situaciju, prenosi Rojters.

On je na Tviteru pohvalio brzu reakciju policije u Mecu koja je intervenisala i uhvatila pomenutog muškarca.

- U toku je istraga kako bi se utvrdila tačnu motivaciju i okolnosti ovog čina - napisao je Kastaner na Tviteru.

(Telegaf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El. Comandante

    5. januar 2020 | 20:40

    Jutros oko 05h u Karadjordjevoj ulici, izmedju Beton hale i Brankovog mosta grupa od sedam migranata, poprilicno pijanih, toliko se bahato ponasalo da je to zaista everovatno. Na sav glas pevaju nesto naravno na njihovom jeziku, cuo sam jasno pominje se i alah u toj pesmi. Usput su sutirali branik nekog parkiranog automobila koji im se nasao na putu, ljuljali saobracajne znake i udarali rukama u njih. Jednostavno nisam mogao da verujem sopstvenim ocima. Da li je realno da se tako ponasaju u stranoj zemlji, a policije da ih opomene, upozori itd. ni od korova.

  • Maltko Radic

    5. januar 2020 | 19:35

    Ma jel moguce?Nikako da se recimo to desi sa radikalnim pravoslavcem, katolikom ili protestantom vec je u 95 % slucajeva radikalni musliman.Inace uglavnom su poreklom iz Maroka, Tunisa i Alzira.Islam je vise ideologija nego religija.Vrlo je strog i od svojih sledbenika zahteva bespogovornu poslusnost, dok je Kur'an vrhovni sudija i vodilja.

  • PRC

    5. januar 2020 | 20:43

    Mnogo glup terorista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA