≫ 

Objavljeni prvi snimci napada na američke baze u Iraku: Iranci ispalili najmanje 20 projektila

U napadu stradalo 80 osoba

  • 24

Iranska državna televizija objavila je video snimak za koji tvrdi da je balistički raketni napad na američke vojnike u dve vojne baze u Iraku, prenosi Gardijan.

Iran je ispalio više od 20 balističkih projektila na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska Revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze "osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija".

Prema prvim informacijama, 80 osoba je stradalo.

Napad na bazu u Iraku potvrdio je iz Pentagona, a rakete su lansirane sa teritorije Irana.

Pogođene su baze Al Asad i Irbil. Neimenovani američki zvaničnik rekao je da SAD "nemaju saznanja o američkim žrtvama", ali da se situacija još procenjuje, prenosi Rojters.

Napad na baze Al Asad i Irbil se dogodio samo nekoliko sati pošto je sahranjen komandant iranske elitne jedinice Kuds, general Kasem Sulejmani ubijen u vazdušnom napadu SAD u Bagdadu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Va

    8. januar 2020 | 08:30

    Bravo,, Iranci- Ameri uvek guraju nos de netreba

  • Tara

    8. januar 2020 | 08:54

    U evropi kruzi prica omogucem trecem svetskom ratu dadakruzi bi mogao irak biti spaljen kruzi prica o rusenju ukrajinskog aviona od strane irana ja se pitam a sta to amerika i njihove podguzne muve kao sto su i milogota hrvatska pa i muslimani hoce u tu zlocinacku organizaciju da ne govorim za nemacku francusku englesku koji su im desna ruka sta to oni dole traze oni samo pricaju o iranskoj krizi ko je pravi nego zapadni fasisti.

  • MM93

    8. januar 2020 | 09:10

    E sad kreću rakete ka Americi, srbi bežite kući

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA