≫ 

Snimak stravičnih eksplozija u Iraku: Rakete gađale ambasadu Sjedinjenih Američkih Država

Muškarac koji je snimao ovu užasnu scenu, od straha je utrčao u stan

  • 38

Na Twiteru se pojavio jezivi snimak eksplozije koja se večeras dogodila u Iraku, u Bagdadu.

Na snimku se vidi kako su najpre dve rakete bljesnule na nebu, a onda se dogodio strašan prasak i krenula je vatra.

Muškarac koji je snimao ovu užasnu scenu, od straha je utrčao u stan.

Naime, kako javlja televizija "Majadin", dve rakete su pale u takozvanu Zelenu zonu u centru Bagdada, u kojoj se nalaze zgrade vlade i diplomatskih misija.

I iračka televizija El Majadin (Al-Maiadeen) je to potvrdila.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da Iran treba da "ostane po strani" nakon što je izvršen napad na vazdušne baze u kojima žive američke snage u Iraku.

On je u obraćanju iz Bele kuće rekao da nema mrtvih ni sa američke strane, niti sa iračke, već da je samo načinjena materijalna šteta.

Izvor agencije Rojters kaže da je najmanje jedna raketa pala na 100 metara od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Policijski izvori rekli su za Rojters da su rakete koje su pale u blizini američke ambasade izazvale požar.

Iračka vojska saopštila je da su dve rakete "Katjuša" pale unutar Zelene zone, a da žrtava nema. Međutim, zasada nema pouzdanih informacija o žrtvama i materijalnoj šteti.

Iran je jutros ispalio više od 12 balističkih projektila na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska Revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija.

Video: Uzbuna u Iraku: Odjeknule dve snažne eksplozije, čuju se sirene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    8. januar 2020 | 22:43

    Jos cu i da zavolim iracane

  • Delfin

    8. januar 2020 | 23:17

    Nemoj da ratuju sad neka sacekaju 20. Jun da proglase pobednika u Zadruzi. Na koji cemo moj gledati televiziju ako sad zarate. Znate sta znaci treci svetski rat. Nemojte molim vas pa Miljana ima da dozivi dva mozdana i jedan srcani udar ako otkazu rijaliti, a tek Marija i njen suprug. Ima da se od muke udaraju serpama o glavu! P.S. Salimo se, ali sve ove vesti koje citamo nisu za smejanje!

  • Aca

    8. januar 2020 | 22:35

    Bravo svaka cast e kad bi ovvako Klintona pogodili i te demokrate!!!Tramp nista nije kriv oni ga namestaju to zlo svetsko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA