Objavljeni prvi rezultati istrage o padu ukrajinskog aviona u Teheranu

Boing se zapalio pre pada

  • 0
Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski avion, koji se srušio nedugo nakon poletanja sa aerodroma u Teheranu, zapalio se neposredno pre pada, pokazala je preliminarna istraga.

Izveštaj je uradila iranska Organizacija za civilno vazduhoplovstvo, pozivajući se na izjave svedoka koji su bili na aerodromu i u avionu pored, prenosi Rojters.

Iranski istražitelji rekli su da članovi posade nikada nisu pozvali u pomoć putem radija i da su pokušali da se vrate na aerodrom, prenosi AP.

Kako se navodi, avion se zapalio i pre nego što je pao, a sam pad je uzrokovao veliku eksploziju kada je avion dodirnuo zemlju jer je bio pun benzina.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion Poginulo je svih 176 putnika i članova posade Foto: Tanjug/AP

U izveštaju se navodi i da su obe crne kutije pronađene, mada su pojedini delovi oštećeni i neki delovi memorije su uništeni.

Prilikom pada ukrajinskog aviona poginulo je svih 176 putnika i članova posade.

Izvor: Zapadne službe ne misle da je avion oborila raketa 

Inicijalna procena zapadnih obaveštajnih agencija je da raketa nije oborila ukrajinski avion, koji se srušio u Iranu, kada je poginulo svih 176 putnika i članova posade, prenosi Rojters pozivajući se na kanadski bezbednosni izvor.

Izvor, koji je odbio da bude identifikovan, rekao je da obaveštajne agencije procenjuju da je avion "Boing 737" pretrpeo tehnički kvar.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion Pad aviona Teheran Foto: Tanjug/AP

U nesreći su poginula 82 državljana Irana i 63 Kanađana, kao i državljani Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Britanije.

Avion se srušio samo nekoliko sati nakon što je Iran izveo raketni napad na dve baze u Iraku u kojoj su smeštene američke snage, u znak odmazde zbog ubistva najmoćnijeg iranskog generala Kasema Sulajmanija.

Video: Srušio se ukrajinski avion u Iranu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA