Iran objavio snimak: Ovako izgledaju crne kutije iz ukrajinskog aviona, istraga će trajati godinama

Iranski mediji objavili su danas kratak snimak, a crne kutije, zapravo naradžaste boje, su spremne za analizu

  • 0

Iran je objavio snimak na kom se vide crne kutije nađene u ukrajinskom Boingu 737-800 koji je pao u Teheranu. U toj nesreći poginulo je svih 176 putnika. Crne kutije su oštećene i očekuje se da će njihova analiza potrajati mesecima.

Iranski mediji objavili su danas kratak snimak, a crne kutije, zapravo naradžaste boje, su spremne za analizu.

Kako se čini, snimač podataka o letu je u velikoj meri ostao u prvobitnom stanju, ali ipak ima vidljiva udubljena. Diktafonu za kokpit, međutim, nedostaje veći deo montaže.

Ranije je šef Iranske civile organizacije za avijaciju (CAO) Ali Abedzadeh rekao da su crne kutije oštećene i da će Iran možda zatražiti pomoć od Rusije, Kanade, Francuske ili Ukrajine. Očekuje se da će analiza podataka trajati tri meseca, dok će cela istraga možda potrajati i do dve godine.

U nesreći ukrajinskog aviona koji se u sredu srušio po poletanju iz Teherana poginulo je svih 176 putnika i članova posade.

Među putnicima poginulim u avionskoj nesreći u Iranu bila su 82 državljana Irana i 63 Kanađana, kao i državljani Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Britanije.

Poginulo je 11 Ukrajinaca, među kojima devet članova posade, 10 državljana Švedske, četvoro putnika iz Avganistana, troje iz Nemačke i troje iz Britanije.

Video: Sigurnosne kamere zabeležile pad aviona u Iranu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA