≫ 

"Dece mi, želeo bih da sam izgoreo u avionu": Ispovest iranskog generala posle napada na Boing 737

U napadu na ukrajinski Boing 737 stradalo je svih 176 putnika i članova posade

  • 3
ukrajinski avion iran teheran srušen Foto: Tanjug/AP

Vrhovni komandant Iranske revolucionarne garde, general-major Hosein Salami izrazio je saučešće zbog napada na ukrajinski Boing 737 u sredu, u kome je stradalo svih 176 putnika i članova posade.

Nikada se nisam osećao toliku sramotu u životu. Kunem se u živote moje dece - voleo bih da sam bio u tom avionu i da sam izgoreo sa žrtvama, nego da posmatram taj tragični incident - kazao je Salami i istakao da ta vojna formacija ne želi ništa drugo nego da da život u odbranu Irana i zemljaka.

Među putnicima poginulim u avionskoj nesreći u Iranu bila su 82 državljana Irana i 63 Kanađana, kao i državljani Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Britanije.

Poginulo je 11 Ukrajinaca, među kojima devet članova posade, 10 državljana Švedske, četvoro putnika iz Avganistana, troje iz Nemačke i troje iz Britanije.

Iranska vojska zvanično je priznala u subotu da je oborila ukrajinski avion i time uzrokovala smrt 176 ljudi. Radi se o "ljudskoj grešci", kako se navodi u saopštenju objavljenom na iranskoj državnoj televiziji.

Predsednik te zemlje Hasan Rohani pozvao je svog ukrajinskog kolegu Volodimira Zelenskog kako bi razgovarali o tragičnom obaranju aviona sa 176 putnika i izvinio se u ime svoje zemlje, saopštio je Kijev, a prenela je Raša tudej.

Video: Iran: Snimci iz vazduha nakon pada aviona

(M.Lj)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    13. januar 2020 | 09:58

    Amerikanci se nikada nisu izvinuli za obaranje civilnog aviona... To dovoljno govori ...

  • nikolas

    13. januar 2020 | 10:15

    GENERAL IMA VOJNICKU CAST A KO JE DOZVOLIO DA PUTNICKI AVION POLETI U ZONI GDE SE LANSIRAJU RAKETE TO TREBA ISPITATI -DALI SU OVI LJUDI ZRTVOVANI?????!!!!????

  • Cika Velja

    13. januar 2020 | 10:20

    Ako je iskren...onda mi ga je zao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA