Da li je ovo jedini način da kraljica spreči "Megzit"?

Kraljica Elizabeta Druga, njen sin princ Čarls, kao i unuci princ Vilijam i princ Hari sastaće se danas kako bi razgovarali o saopštenju koje je uznemirilo javnost

  • 1
Princ Hari i Megan Foto: Tanjug/AP

Od trenutka kada su princ Hari i njegova supruga Megan Markl objavili iznenađujuće saopštenje prošle nedelje u kom navode da se povlače sa viših kraljevskih dužnosti, britanska monarhija je u rasulu.

Kraljica Elizabeta Druga zakazala je za danas hitan sastanak na kom će se razgovarati o budućnosti bračnog para koji puni naslovne strane medija, a brojni analitičari govore o tome šta bi moglo da bude rešenje za trenutnu situaciju.

Posle skandala tokom 2019. godine, kada je princ Endrju zbog "prijateljstva" sa Džefrijem Epstajnom takođe morao da se povuče, i na početku 2020. usledila je još jedna "bomba".

Veruje se da o saopštenju ostali članovi porodice nisu znali ništa, te da je i za njih ovo bilo iznenađenje kao i za sve ostale.

Kraljica Elizabeta Druga, njen sin princ Čarls, kao i unuci princ Vilijam i princ Hari sastaće se danas kako bi razgovarali o ovom problemu. Sastanku će prisustvovati i drugi savetnici u slučaju da to od njih bude zatraženo.

Megan Markl princ Hari Foto: Tanjug/AP

Šta želi kraljica, a šta Megan i Hari?

Princ Hari i Megan Markl su u saopštenju naveli da će njihov život sada da bude na relaciji Velika Britanija-Severna Amerika. Oni će i dalje nositi svoje titule, a linija za nasleđivanje trona se neće menjati. Hari je i dalje šesti u redu.

Centralni problem je zapravo finansiranje bračnog para, kao i ko će plaćati njihovo obezbeđenje. Oni su naveli da žele da budu finansijski nezavisni što im ostavlja mogućnost da unovče kraljevski brend.

Kraljica za početak želi da danas bude postignut bar neki napredak. Zamolila je svoje predstavnike da porade na rešenju, a navodno želi da Harija i Megan drži u insituciji koliko god je to moguće, ali i da oni osećaju da im je pružena stvarna prilika da istraže nov način života.

Na sajtu Magan i Harija nedostaje detalja. Oni su izrazili nameru da se povuku, ali i da nastave sa dobrotvornim radom i da podržavaju kraljicu.

Stoga, kako piše "Gardijan", kompromis bi mogao da bude Komonvelt. Naime, kraljica bi mogla da im omogući da žive u inostranstvu i da nastupaju na globalnoj sceni. Hari je već predsednik kraljičinog fonda, a Megan je potpredsednica.

Kanada, koja je, kako se čini, njihova odabrana destinacija je oblast koja ima kraljicu na čelu, pa možda postoji način za stvaranje "hibridne" kraljevske uloge.

Osim ovog realnog rešenja, u medijima su se pojavili i brojni šaljivi. Neki tvrde da je razlog ovakve odluke Harija i Megan to što se u božićnoj čestitki kraljice, kada se obratila sedeći u svom kabinetu, na stolu videlo da ima ramove sa slikama supruga, sina i Kamile, kao i princa Vilijama i njegove porodice, ali ne i Harija i Megan.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf.rs/N.Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    13. januar 2020 | 10:47

    Ma ljudi briga me vise. Sta cemo mi sa nasim princom. Ima fond od 20 "natucajucih srpskih reci",za sve ove godine. Kinezi za par sati nauce 50 nasih reci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA