≫ 

Gotov sastanak kraljevske porodice: Oglasila se kraljica Elizabeta II o unuku Hariju

Ovo saopštenje došlo je nekoliko sati nakon što su prinčevi Vilijam i Hari doneli zajedničko saopštenje

  • 17

Kraljevska porodica sastala se danas prvi put od objave vojvode i vojvotkinje od Saseksa kako žele da istupe sa svojih pozicija i vode nezavisniji život. Nakon skoro dva i po sata pregovora, kraljica Elizabeta II je pozdravila "konstruktivne" razgovore sa višim članovima porodice o budućnosti Harija i Megan, saopštila je Bakingemska palata.

Konačna odluka o tome kako će oni provoditi svoje vreme i kakve će im biti finansije biće donesena u narednim danima, ali moraće da postoji i "vreme tranzicije", navodi se u saopštenju.

Viši članovi kraljevske porodice su se danas videli na imanju Sandrigam.

- Danas je moja porodica vodila veoma konstruktivnu diskusiju o budućnosti mog unuka i njegove porodice. Moja porodica i ja potpuno podržvamo želju Harija i Megan da stvore novi život za svoju mladu porodicu. Iako bismo više voleli da nastave da ispunjavaju sve obaveze članova kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da vode nezavisniji život. Oni će ostati dragoceni deo moje porodice. Hari i Megan su nam jasno stavili do znanja da ne žele više da zavise od javnih fodnova.

- Stoga smo se dogovorili da postoji period tranizcije tokom koga će Saseksovi provoditi vreme u Kanadi i Ujedinjenom kraljevstvu. Ovo su kompleksne porodične stvari i za njih je potrebno vreme, ali ćemo konačnu odluku doneti narednih dana - navodi se u saopštenju Bakingemske palate.

Ovo saopštenje došlo je nekoliko sati nakon što su prinčevi Vilijam i Hari doneli zajedničko saoštenje u kome su naveli da su "uvredljive i potencijalno opasne" priče koje su se pojavile u novinama - potpuna laž. Verije se da su prinčevi mislili na vest iz magazina "The Times" u kojoj je napisano kako su Saseksovi nasilno izbačeni iz kraljevske porodice od strane Vilijama.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf.rs/Sky news)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzeronimo

    13. januar 2020 | 19:33

    Ajde da se zezamo.Da li verujete da ce ostati bez apanaže i pomoci?Predstava za siroke narodne mase,zivece oni i dalje kraljevski.

  • 534

    13. januar 2020 | 18:52

    Stigla mečka i pred njihova vrata. Prvo ovi pa posle Škotska, pa Irska... Raspali se da bog da.

  • Elizabeth 🐵

    13. januar 2020 | 19:24

    Sta jedna suknja uradi plavoj krvi,jednom kraljevicu 🤣🤣🤮🤮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA