Nerealna očekivanja: Pompeo želi da se Iran ponaša kao Norveška

Zašto je na hiljade Iračana izašlo na ulice da slavi kada su čuli da je Sulejmani ubijen. Mnogi bi se bez sumnje pridružili slavlju, ali i dalje strahuju od bitangi koje podržava Iran, navodi Pomepo

  • 1

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo kritikovao je Iran na konferenciji na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji, rekavši da je nedavno ubijeni general Kasem Sulejmani ubio 600 Amerikanaca, uporedivši ga po zločinima sa Osamom Bin Ladenom.

- Zašto je na hiljade Iračana izašlo na ulice da slavi kada su čuli da je Sulejmani ubijen. Mnogi bi se bez sumnje pridružili slavlju, ali i dalje strahuju od bitangi koje podržava Iran. Većina tih nasilnika protestovalo je ispred zgrade Ambasade SAD pre nekoliko dana – istakao je Pompeo.

On je dodao da SAD žele da režimu u Teheranu “uskrate resurse koji su im potrebni da šire malignu aktivnost širom sveta” i istakao da su isekli više od 80 odsto zarade Irana na naftu.

- Želimo da se Iran ponašao kao normalna država, da bude kao Norveška, jasno? - kazao je Pompeo.

Pompeo je istakao da je, takođe, kritikovao prisajedinjenje Krima Rusiji, istakavši da se to desilo zbog slabosti SAD, i objasnio da su Amerikanci nastavili da naoružavaju Ukrajinu.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novi poredak

    14. januar 2020 | 17:32

    Zašto onda da Iranci ne gađaju američke Ukraince? AMERIKA JE TO, U SVE SE MEŠA. Ko majonez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA