≫ 

Policija ne želi da kaže gde je bilo obezbeđenje princa Endrjua kada je imao seks sa maloletnicom

Policija odbila da objavi izveštaje pod izgovorom da bi te informacije ugrozile nacionalnu sigurnost

  • 0
Virginia Roberts Foto: Profimedia

Britanska policija našla se na udaru javnosti nakon što je odbila da objavi detalje o tome gde su bili telohranitelji princa Endrjua u noći kada je on navodno imao seks sa maloletnicom.

Princ Endrju tvrdi da je bio u pica restoranu u Sariju 10. marta 2001. godine - on je optužen da je tog dana imao seks sa Virždinijom Roberts u Londonu, prenosi Miror.

Virdžinija, koja je imala 17 godina u to vreme, rekla je da ju je na to naterao pedofil Džefri Epstajn, prijatelj princa Endrjua.

Miror je od policije zatražio detalje o kretanju telohranitelja princa Endrjua te noći, ali su oni odbili da ih dostave, tvrdeći da informacije mogu dovesti nacionalnu sigurnost u opasnost i mogu da pomognu kriminalcima.

princ Endrju, Džefrij Epstajn Foto: Tanjug/AP

Profesor Entoni Glis, stručnja za bezbednost, rekao je da je nerazumno što je policija odbila ovaj zahtev.

- Mislim da je ovo nerazumno jer nema zamislivih implikacija na nacionalnu sigurnost. Kao stariji član kraljevske porodice, princ Endrju treba da ima zaštitu. Ne postoje razumni razlozi da se ovo ne potvrdi - rekao je Glis.

Da podsetimo, princ Endrju je u novembru prošle godine dao intervju za BBC, u kojem je pokušao da opravda svoje prijateljstvo sa Epstajnom. Priznao je da je bio u njegovoj vili tri dana u 2010. godini, nakon što je Epstajn osuđen za seksualne prestupe nad maloletnicama.

Nekoliko dana nakon što je intervju objavljen, princ se povukao iz kraljevskih dužnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA