≫ 

Iranci sahranili poginule u padu ukrajinskog aviona, širom Kanade građani odali poštu minutom tišine

Na jednom od snimaka objavljenim na internetu, vidi se kako je zastava Irana sklonjena sa kovčega jedne od žrtava, čija majka je vikala: "Skinite je", prenosi Rojters

  • 1
Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion

Foto: Tanjug/AP

Iranci su u sredu sahranili svoje državljane, koji su među 176 poginulih prilikom obaranja ukrajinskog aviona u Teheranu, dok su univerziteti širom Kanade održali minut ćutanja kako bi odali poštu žrtvama.

Na jednom od snimaka objavljenim na internetu, vidi se kako je zastava Irana sklonjena sa kovčega jedne od žrtava, čija majka je vikala: "Skinite je", prenosi Rojters.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion

Foto: Tanjug/AP

U međuvremenu, kanadski ministar saobraćaja Mark Garno rekao je da su istražitelji iz Kanade obišli mesto nesreće, u kojoj je stradalo 57 Kanađana, i da će kasnije pregledati olupinu.

- Ono što su nam Iranci rekli je da će nam biti dozvoljeno da učestvujemo ne samo u dekodiranju (crnih) kutija, već i u analizama - rekao je Garno na konferenciji za novinare.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion

Foto: Tanjug/AP

On je dodao da Kanada zahteva da ima zvaničan status u istrazi Irana o padu aviona, koji su oborile iranske snage, prenosi AP.

Garno je istakao da se dvoje kanadskih istražitelja nalazi u Iranu kao deo međunarodnog tima i da dobro sarađuju, ali da želi da njihovo učešće u istrazi bude formalizovano.

Video: Sigurnosne kamere zabeležile pad aviona u Iranu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    16. januar 2020 | 08:28

    I KO JE DOZVOLIO LET PUTNICKOG AVIONA U ,RATNOJ,ZONI ???? DALI SU OVI LJUDI ZRTVOVANI DABI DOSLO DO NAPADA NA IRAN?????!!! STRASNO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA