≫ 

Prvi slučaj obolelog u Japanu od novog virusa iz Kine: Tajlandske vlasti pojačale nadzor putnika

Muškarac u tridesetim godinama iz prefekture Kanagava, pored Tokija, bio je pozitivan na testiranje, a boravio je u kineskom gradu Vuhan

  • 1
virus Pixabay.com

Japan je potvrdio na svojoj teritoriji prvi slučaj zaraze novootkrivenim koronavirusom od kojeg je stradala jedna osoba, a najmanje još 40 je teško obolelo u Kini.

Muškarac u tridesetim godinama iz prefekture Kanagava, pored Tokija, bio je pozitivan na testiranje, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja Japana.

Taj muškarac je bio u kineskom gradu Vuhan, gde je došlo do izbijanja pneumonije za koju se veruje da je uzrokovana novom vrstom koronavirusa, prenosi Rojters.

Američki Stejt Department izdao je zdravstveno upozorenje o putovanju u region Vuhan, apelujući na građane koji putuju tamo da izbegavaju kontakt sa životinjama ili životinjskim proizvodima.

Tajlandske zdravstvene vlasti saopštile su da pojačavaju nadzor putnika koji pristižu na aerodrome uoči kineske Nove godine kada se očekuje 800.000 kineskih turista.

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da se novi virus može proširiti i upozorila je bolnice širom sveta, dok stručnjaci za zarazne bolesti smatraju da je vest o prvom zabeleženom pacijentu u Japanu "izuzetno zabrinjavajuća" i da je moguće da ima više neprijavljenih slučajeva zbog blagih simptoma.

Video: Počelo je nešto da vas lomi, proverite da li imate grip pre nego što postane kasno

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luis

    17. januar 2020 | 06:51

    Tajne laboratorije rade, proizvode i seju nove vrste virusa po svetu da ratuju umesto ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA