Zašto je kraljica popustila Hariju i Megan: Neki tvrde da je razlog - strah

Kraljica Elizabeta II je zvanično podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka na kom je o tome detaljnije porazgovarala s unukom Harijem, ali novinar "Sandej tajma" Tom Brandbi veruje da se ona saglasila s ovom odlukom najviše iz straha

  • 5

Princ Hari i Megan Markl izazvali su buru kada su odlučili da istupe iz kraljevske porodice, nakon čega su svi čekali reakciju kraljice Elizabete II. Mnoge je iznenadilo što se ona lako saglasila sa njihovom odlukom, a jedan novinar sada tvrdi da se iza toga krije strah od onoga što bi Megan mogla da kaže medijima.

Članovi kraljevske porodice strahovali su od toga da će ih Megan Markl optužiti za seksizam i rasizam ako ne podrže njen i Harijev zahtev da se odreknu dužnosti krune. Njih dvoje su prošle nedelje saopštili da su odlučili da istupe oz kraljevske porodice kako bi živeli na realciji Ujedinjeno Kraljevstvo-Severna Amerika.

Kraljica Elizabeta II je zvanično podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka na kom je o tome detaljnije porazgovarala s unukom Harijem, ali novinar "Sandej tajma" Tom Brandbi veruje da se ona saglasila s ovom odlukom najviše iz straha.

Naime, kraljica se bojala da će Megan dati "otvoreni intervju" u kom će kraljevsku porodicu nazvati "rasistima i sesksistima", tvrdi taj novinar u svom tekstu.

U saopštenju koje je kraljica izdala povodom slučaja vojvode i vojvotkinje od Saseksa, ona je jasno naglasila da nije želela takvu budućnost za ovaj par.

- Danas je moja porodica imala vrlo konstruktivnu diskusiju u vezi sa budućnošću mog unuka i njegove porodice. Mi potpuno podržavamo Harijevu i Meganinu želju da stvore drugačiji način života kao mlada porodica. Iako bismo više voleli da ostanu stalni članovi porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da budu nezavisniji, a da u isto vreme ostanu važan deo naše porodice. Hari i Megan su jasno istakli da ne žele da zavise od javnih fondova u životu koji planiraju da vode. Zbog toga smo se saglasili da u prelaznom periodu provode vreme i u Kanadi i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovo je jako složeno pitanje za moju porodicu i treba poraditi na još nekim detaljima, ali sam tražila da do konačne odluke dođemo u narednim danima - navela je ona u saopštenju.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srki

    17. januar 2020 | 15:08

    Sta lupate i mene je moja baba najvise volela, valjda mu je baba prvo, pa onda kraljica... Sta god da je rekao, ili uradio baba bi ga podrzala, kakve ucene, kakav rasizam... Baba je zakon... Voleo bih da je moja zivela 100+godina kao ova njegova, za mene je bila i ostala kraljica.

  • Caki

    17. januar 2020 | 21:46

    Nisu trebali ni da dozvole taj brak.

  • Taki

    17. januar 2020 | 19:13

    Blago tebi Srki ,sto ti je baka ostala u takviom secanju.Blagosloven si sto si je takvu imao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA