≫ 

Ovo je najteži terorista IS, težak 250 kg, koji je uhapšen danas: U pritvor ga prevezli u pik-apu

Abu Abdul Bari uhapšen je u Mosulu

  • 27
Abu Abdul Bari Foto: Twitter/@AliBaroodi

Član terorističke organizacije Islamska država (IS) Abu Abdul Bari uhapšen je u Mosulu i ništa ne bi bilo posebno zanimljivo da on ne spada u verovatno najteže teroriste sveta pošto je težak više od 250 kilograma.

Abu Abdul Bari poznat i kao Šifa al-Nima je toliko težak da su iračke specijalne snage sigurnosti u pritvor morale da ga prevedu u tovarnom prostoru pik-apa.

Kako navode irački mediji, on je istaknuti član IS koji je u na vrhunca moći terorističke organizacije propovedao likvidiranje obrazovanih ljudi i islamskih naučnika koji se nisu slagali sa filozofijom IS.

Abu Abdul Bari Abu Abdul Bari prenet je u pik-apu zbog svoje težine, Foto: Twitter/@AliBaroodi

On je takođe optužen za bombaški napad na jednu džamiju.

- On je odgovoran za ubijanja muškaraca, žena i dece. Ova životinja je silovala i ubijala - rekao je Macer Giford, jedan od boraca koji je učestvovao u oslobađanju Rake - preneo je portal Klix.ba.

Mnogi se na društvenim mrežama pitaju kako je moguće da je uopšte uspeo da se krije toliko dugo posle pada paradržave koja je sejala smrt, a bilo je predloga da on bude pogubljen, s obzirom na to da je u Iraku još na snazi smrtna kazna.

Dosta je i onih koji ga ismevaju zbog načina na koji je prevezen u pritvor.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA