≫ 

Kako je narko-klan Milojevića postao najjača banda u Evropi: Pomagali su i neonacisti i navijači

Hvalio se da je Srbin da bi se bolje rangirao u očima kriminalaca; U raciji su nađene majice na kojim piše "krv i čast", potom mnogo predmeta s likom boga Odina

  • 52
Stefan Milojević Foto: Facebook/Stefan Milojevic

"United tribuns" organizovana grupa bajkera, čiji je vođa Stefan Milojević, bratanac doskorašnjeg trenera FK Crvena zvezda Vladana Milojevića, uhapšen pre dva dana, koristila je lažne značke pripadnika Nacionalne policije, Civilne garde i lokalne policije u Palma de Majorki da bi oduzimala robu suprotstavljenim narko-klanovima i potom je "rasturala" po lokalnim bordelima na Majorki.

Tokom spektakularne racije koja se desila u četvrtak, stotine pripadnika Nacionalne policije uz podršku kolega sa Balearskih ostrva, Evropola i kolega iz Nemačke, uhapšeno je 16 osoba u vezi sa ovom bajkerskom bandom. Zamenik vođe je uhapšen u Barseloni. Policija je zaplenila i 70.000 evra u kešu, kilogram kokaina, a pronađene su i dve plantaže marihuane, kao i 2,5 litara ketamina i pilule ekstazija.

Stefan Milojević Stefan Milojević, Foto: Facebook/Stefan Milojevic

Sve ove supstance su pronađene u laboratoriji koju su skrivali pod maskom firme za obezbeđenje. Stefan Milojević, sin poznatog fudbalera Majorke iz devedesetih, bio je, pišu španski mediji, nesumnjivi vođa ovog narko-klana. Njegova korpulentna pojava i znanje borilačkih veština doveli su do toga da postane šef organizacije sa veoma definisanom hijerarhijskom strukturom.

On je takođe isticao svoje srpsko poreklo da bi došao do jednog od osnivača "United tribuns" u Španiji, navode španski mediji.

Ova kriminalna organizacija je inače održavala bliske veze sa neonacističkim organizacijama i ekstremnim desničarskim, kao i najokorelijim navijačima Majorke. Zapravo je bilo uobičajeno videti na stadionu Son Moa lidera bajkerske bande odmah pored najradikalnijih navijača kluba. Bliski su bili i sa nemačkim huliganima sa Majorke, a navijači su često korišćeni za rasturanje droge.

Stefan Milojević Hapšenje Milojevića, Foto: Twitter.com

Među zaplenjenim stvarima bili su predmeti sa nacističkim porukama. Simbologija Odina, vrhovnog Boga u nordijskoj mitologiji, koju su koristile ekstremno desne grupe i majice sa natpisom "Krv i čast".

Za samo dve godine postojanja zauzeli su visoko mesto među najnasilnijim evropskim bandama. Njihove kriminalne aktivnosti su bile veoma razuđene, od nasilnih pljački do upada u noćne klubove zbog preuzimanja obezbeđenja.

Tokom racije policija je pronašla i arsenal oružja, među kojima i karabine i razne vrste municije. Ogranak bande sa Majorke je sve uticajniji u celoj Španiji. Dokaz je i što je od 16 privedenih, 15 njih bilo sa Majorke. Ogranke imaju i u Barseloni, Madridu, Tenerifama, Đironi, Valensiji.

VIDEO: Ovako izgleda auto američke porodice koju je ubio meksički narko kartel

(Telegraf.rs / Izvor: diariodemallorca.es)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    18. januar 2020 | 15:04

    "Navijaci", troprstasi, huligani I "patriJote" nas brukaju I u zemlji I u svetu. Ako nastavimo da ih tolerisemo doci ce I nama glave.

  • Istrazite malo

    18. januar 2020 | 15:05

    Ajde ljudi na lupajte gluposti i ne ubacujete ove nase i razene Skaljarce, Kavacane u neke Evropske vrhove. U sukobu sa nekim ograncima neke od Italijanskih grupa(Nadrangete, Kamore) ovi nasi bi zavrsili ili kao hrana za svinje, ili u nekoj masini za mljevenje mesa. Te organizacine okrecu stotine miliona i miliajarde, u roku od 15. dana ukoliko im je interes ugusili bi bilo koju grupu sa Balkana.

  • Miroslav

    18. januar 2020 | 18:05

    Da li pomenuti i njemu slični na "radu" u inostrnstvu izdvajaju dobar deo novca na lobiranje za Srbiju, kupovinu kuća Srbima u mestima gde nisu većina, medijsku kampanju protiv dušmana i tome slično? Patriotizam se ne tetovira i ne viče se, on se živi. Zato smo i tu gde jesmo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA