≫ 

Spremaju kavez za Igora Rusa: Da ne bi pobegao ili napao porotu, suđenje će pratiti iz kutije

Sudi mu se za trostruko ubistvo, u Italiji već osuđen na

  • 0

Poseban kavez za Igora Rusa, već osuđenog na doživotni zatvor u Italiji, pravi se u Španji, gde će se pred tamošnjim sudom pojaviti zbog dva odvojena zločina. Reč je o dva pokušaja ubistva i ubistvima dvojice pripadnika španske Civilne garde i jednog lica van službe, sve tokom skrivanja od italijanskih vlasti.

Igor Vaclavić, manje znan po svom pravom prezimenu, biće premešten iz jednog u drugi španski zatvor 28. januara, gde će mu se suditi za ranjavanje dvojice farmera 5. decembra 2017. godine. Sudska jednica u kojoj je predviđeno saslušanje nije dovoljno zaštićena, zbog čega se za ovog zločinca sprema posebna oklopna kabina, nalik kavezu; providna, kroz koju bi mogao nesmetano da prati suđenje, a da ne ugrozi tuđu bezbednost.

Tamošnja javnost ističe da je reč o veoma opasnom kriminalcu, te da bi učinio bilo šta samo da pobegne, navodi Corriere di Bologna.

Igor Vaclavić Rus alias Igor il russo Igor Vaclavić Foto: Police

Očekuje se da suđenje potraje nedelju dana. Optužen je za trostruko ubistvo, a prvobitna ideja bila je da mu se sudi uz pomoć video prenosa, direktno iz ćelije. Ipak, kada je osmišljen kavez kao mera zaštite, policija je saopštila da ne postoji rizik po prisutne u sudnici.

Državljanin Srbije Igor Vaclavić uhapšen je u Španiji decembra 2017. godine. Pao je nakon pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe. Potom je u martu 2019. godine u Italiji osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva jednog barmena i zaštitnika životne sredine.

Igor Vaclavić Igor Vaclavić Foto: Instagram

Na suđenju je priznao da je koristio čak 18 različitih identiteta u osam zemalja, a prilikom višemesečene policijske potere kako bi utekao policiji dovijao se na razne načine, uz mnogobrojne pomagače čiji identitet nikada nije otkrio.

U španskom pritvoru se potpuno okrenuo religiji i čitanju crkvenih knjiga. Inače, Španija je ranije saopštila da ga neće izručiti Italiji dok ne bude odgvarao za zločine koje je počinio u toj zemlji.

VIDEO: Snimak hapšenja osumnjičenih za ubistvo Srbina u Bratislavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA