Novi slučajevi koronavirusa u Kini: 17 obolelih od upale pluća

Do sada su identifikovana 62 slučaja novootkrivenog virusa u Vuhanu

  • 0

Sedamnaest novih slučajeva upale pluća izazvane novim koronavirusom od kojeg su već preminule dve osobe, zabeleženo je u centralnom delu Kine.

Do sada su identifikovana 62 slučaja novootkrivenog virusa u gradu Vuhan, potvrdili su zvaničnici, podsećahući da je dvoje preminulo, dok je osmoro pacijenata u kritičnim stanju.

Azijske zemlje, kao i tri američka aerodroma, uveli su poseban pregled putnika koji su stigli avio-kompanijama iz centralne Kine zbog bojazni od mogućeg sirenja virusa.

Među tim zemljama su Tajland i Japan, u kojima je već prijavljeno tri slučaja pneumonije kod ljudi koji su došli iz Vuhana.

Svi posetili riblju pijacu

 

Kako se navodi, svi koji su zaraženi ovim virusom, posetili su lokalnu riblju pijacu, a njihovi početni simptomi su bili groznica i kašalj.

Svetska zdravstvena organizacija je upozorila na moguće širenje virusa, kao i ograničen prenos sa čoveka na čoveka.

SARS

 

Kineska vlada želi da izbegne ponavljanje epidemije SARS-a, teškog akutnog respiratornog sindroma, drugog koronavirusa koji se sa juga Kine krajem 2002. i proširio po svetu usmrtivši gotovo 800 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA