≫ 

Boban J., kralj droge u Austriji, potiče iz imućne porodice, po uzoru na rođaka počeo da diluje

Veze ovog čoveka navodno su toliko jake da se u Austriji čak druži sa policajcima i tužiocima, te je to jedan od razloga zbog kog izmiče pravdi i nalazi se "na ulici", slobodno se baveći kriminalom

  • 4
Boban J Foto: kosmo.at/Privatna arhiva

Boban J., koji je u Austriji optužen zbog uzgoja i prodaje 523 kilograma kanabisa, odranije je poznat policiji i tamošnjoj javnosti, a u kriminalne vode uplovio je navodno po uzoru na svog istoimenog rođaka Bobana J. koji se kriminalom bavi dugi niz godina i od njega zarađuje velike količine novca.

Srbin Boban J. poznat je u Austriji po nekoliko hapšenja kada su kod njega i bande koju je, kako su naveli tamošnji mediji, oformio da bi uzgajao marihuanu i prodavao je, pronađene velike količine novca, droge, oružja i skupocenih automobila.

Nazivaju ga "kraljem droge" jer je još 2006. godine uhapšen sa devetočlanom bandom u Beču, prilikom čega je kod njih pronađeno 34.000 evra u gotovini, dva pištolja i 67 kilograma hašiša čija bi vrednost na ulici dostigla 700.000 evra.

Zatvorske rešetke, zatvorenik Početkom prošle godine bio iza rešetaka, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Početkom prošle godine, Boban J. bio je iza rešetaka nakon što je uhapšen zbog sumnje da je stvorio grupu koja je uzgajala i prodala 3,7 tona marihuane i na taj način zaradila 18,7 miliona, kolika je ulična vrednost.

Nezvanične informacije govore da je Boban J., austrijski "kralj droge" rođen u imućnoj porodici, te da mu sticanja novčane koristi od prodaje droge i bavljenja kriminalom, uopšte nije bilo potrebno. Ove informacije je podelila osoba bliska porodici, koja kaže da se Boban J. ugledao na svog starijeg rođaka koji se zove isto kao on, ali se preziva drugačije, a dolazi iz šabačkog kraja.

Navodno, veze ovog čoveka toliko su jake da se u Austriji čak druži sa policajcima i tužiocima, te je to jedan od razloga zbog kog izmiče pravdi i nalazi se "na ulici", slobodno se baveći kriminalom. Učvršćene veze svog rođaka, po svemu sudeći, koristi i glavni akter naše priče, mlađi Boban.

Na računu 3 miliona evra

Tome u prilog govori činjenica da je Boban prošle godine pušten iz pritvora u kom je proveo šest meseci, jer je njegov advokat iskoristio to što nije prikupljeno dovoljno dokaza da bi se podigla optužnica.

Tako Boban danas, kako navode austrijski mediji, na suđenje dolazi u skupocenom "ferariju". Tužilac u ovom slučaju naveo je da je sav imetak stekao baveći se kriminalom, jer na računu ima oko tri miliona evra, a u svom posedstvu nekoliko skupocenih četvorotočkaša i sat vredan 700.000 evra, međutim Boban kategorički odbija te navode tvrdeći da je rođen kao bogataš.

10.000 stabljika u na Horgošu

Upravo taj njegov stariji rođak odgovoran je navodno za pokušaj šverca 10.000 stabljika kanabisa koju je turski državljanin pokušao da prošvercuje kroz Srbiju, preko graničnog prelaza Horgoš. Međutim, plan su osujetili granični policajci koji su zaustavili njegovog vozača.

Uprkos tome što je Turčin tvrdio da poseduje svu potrebnu dokumentaciju za kanabis, te da je on namenjen pravljenu lekova u nekoj od zemalja u okolini gde je to dozvoljeno poput Makedonije, proverom preko Ministarstva zdravlja sa nadležnim organima Austrije utvrđeno je da nikakve dozvole ne postoje.

Analizom je takođe utvrđeno da se u kamioni nalaze biljke koje imaju udeo THC veći od dozvoljenih 0,3 odsto, te je Turčin završio u pritvoru a droga u zapleni.

Video: Uhapšen vlasnik firme Jovanjica i zaposleni: Policija pronašla tone droge na poljoprivrednom dobru

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицко

    19. januar 2020 | 09:43

    Стране службе безбедности плански пуштају информације да су Срби рођени и генетски предодређени да буду криминалци да би нас морално урушили а цео свет зна да су и Интерпол и ДЕА означили Албанце као највеће трговце наркотицима, белим робљем и оружјем којима је то фамилијарни посао. Оканите се писања о овим нашим кокошарима којима је животно достигнуће да на руци има часовник од пар стотина хиљада евра а питање је јел зна да одреди колико је сати ! ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA