≫ 

Uhapšen bokser David Cufaj (27) zbog šverca 2 tone kokaina, vrednosti od 174 miliona dolara

On je uhapšen sa još četvoricom Peruanaca

  • 7
David Cufaj

Cufaj je konačno "pao"; Foto: Police

David Cufaj (27) uhapšen je 18. januara u peruanskom gradu Kaljao sa još četvoricom osumnjičenih. On je pre dve nedelje u odsustvu osuđen na 17 godina zatvora.

Agenti specijalne policije koja se bavi isključivo raskrinkavanjem narko-dilera "Škorpion" iznenadili su Cufaja u delu grada koji se zove Satelitski grad, inače srpskog državljanina, koga je policija označila kao finansijera, koordinatora i supervizora presretnute pošiljke koja je sadržača dve tone kokaina, čija je krajnja destinacija bila Evropa.

David Cufaj

David Cufaj, Printskrin: Youtube/Aliados Por la Seguridad

U njegovom društvu su bila dvojica braće Paolino, kao i Marko Antonio Ljamas Mariskal i Aldo Ivan Roman Diaz, koji su se vozili u drugom kamionu.

Cufaj nije očekivao hapšenje.

Odbegli trgovac drogom, koji je bio na crvenoj Interpolovoj poternici, osuđen je pre dve nedelje, iako je bio u bekstvu, u Specijalnom kriminalnom sudu za organizovani kriminal na 17 godina zatvora.

Droga u konzervama špargle

 

Droga kojom je trgovao Cufaj, inače bokserski prvak u kadetskoj konkurenciji u BiH, navode peruanski mediji, otkrivena je 11. januara 2017. godine. Vrednost pošiljke je procenjena na 174 miliona dolara. Droga je bila zapakovana u konzerve špargle koje je trebalo da budu poslate u Belgiju. Tada je i dokazana veza Cufaja sa organizovanim rasturanjem narkotika. On se susreo i sa državljaninom Bosne i Hercegovine Smailom Šikalom, koji je uhvaćen sa tonom i po narkotika.

Tužilac je tada tražio preventivni pritvor, ali je sudija Anhela Mendivil doneo odluku o ograničenom pritvoru, jer "nije imao kriminalni dosije", pa je Cufaj tada nestao bez traga.

Rođen na Kosovu, odrastao u Sarajevu

 

Cufaj je rođen na Kosovu, ali je odrastao u Sarajevu. Završio je Srednju ugostiteljsko-turističku školu i trenirao je boks. Pre nekoliko godina, prestao je da se bavi sportom i odselio se u inostranstvo, tačnije u Holandiju, a odatle u Peru gde je bio akreditovan za rad za jednu rudarsku kompaniju.

Cufaja su svojevremeno dovodili i u vezu sa bivšom mis Perua Kamilom Kanikobi. U martu prošle godine pojavile su se njihove zajedničke fotografije, a bivša misica je sve vreme tvrdila da joj "neko smešta", te da nije bila ni u kakvoj vezi sa Cufajem.

(Telegraf.rs / Izvor: larepublica.pe)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    19. januar 2020 | 15:54

    Jel bosker ili pravi bakljave za njih? Srbin kako da ne..

  • GG

    19. januar 2020 | 15:54

    Gde je ovaj boksova u albanskom selu 200 stanovnika??

  • AAA

    19. januar 2020 | 15:52

    😂😂😂vise lice ova cetvorica na „boksere“😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA